Una seixantena de persones participen a la jornada del Dia Internacional envers les Dones

La Taula de Testimonis va ser un dels moments més emotius de la sessió, organitzada pel Consell Comarcal de la Selva

 

El president de l’ens selvatà, Salvador Balliu, i el conseller de Benestar, Pere Garriga, varen participar a la jornada, que es va fer el passat divendres 23 de novembre

 

El Consell Comarcal de la Selva va commemorar el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere el passat divendres 23 de novembre en una jornada que va inaugurar el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu. Aquest acte tenia com a objectiu mostrar el compromís i la implicació de tots els agents socials i els ciutadans a través d’un treball conjunt per avançar cap a escenaris que propiciïn una Catalunya lliure de violència envers les dones.

Després de la sessió inaugural, que va comptar també amb la participació d’Ester Mas, la psicòloga del SIAD de la Selva, i Joan Busquets, el Cap del departament d’Atenció a les Persones, va tenir lloc una xerrada que porta per títol: “Autodefensa per a dones” a càrrec de Marga Puntada, entrenadora del Club Team Albino. Després d’aquesta primera xerrada es va fer la Taula de Testimonis, amb la participació de testimonis de violència de gènere. Aquest va ser un dels moments més emotius i que va generar més silencis durant la jornada matinal.

Després de la pausa es va fer una conferència sobre “Dones i prostitució: com ens interpel•la el fenomen” a càrrec de la Dra. Pilar Albertín, professora de la Universitat de Girona.


La cloenda de la jornada matinal va anar a càrrec del conseller de Benestar Social del Consell Comarcal de la Selva, Pere Garriga.

L’activitat es va rependre a la tarda amb una activitat organitzada per les voluntàries del Punt Lila SCF 2018. Es va fer una xerrada que portava per títol: “Punt lila: l’autoorganització popular feminista en contra de la violència sexista i lgtbifòbica.”


Tots els actes del matí de la jornada es van celebrar a la sala d’actes del Consell Comarcal de la Selva. Pel que als actes de la tarda, es van fer a la biblioteca Joan Vinyoli de Santa Coloma de Farners

 


 

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.