El Consell Comarcal de la Selva impulsa el projecte Benestar Comunitari a la comarca de la Selva

Aquest projecte, subvencionat per la Diputació de Girona, pretén millorar l’estat de salut dels ciutadans per mitjà de taules participatives i diverses accions proposades

 

El Consell Comarcal de la Selva ha impulsat el projecte Benestar Comunitari a la comarca de la Selva. Aquest projecte subvencionat per la Diputació de Girona, pretén millorar l’estat de salut dels ciutadans per mitjà de taules participatives i, també, diverses accions proposades.

El projecte, que té caràcter bianual,cerca millorar l’estat de salut dels ciutadans treballant tres nivells interrelacionals:

- Les accions que fan possible que els ciutadans participin en experiències que els ajudin a millorar la seva situació.
- Els dinamitzadors avaluadors que s’encarreguen d’acompanyar tot el procés i conèixer els agents socials i els participants.
- Les accions de governança i treball en xarxa a través de diferents espais de treball. Des de l’inici es va iniciar un model de treball innovador a partir de la taula general, creant sis taules territorials liderades pel Consell Comarcal de la Selva i creant una dinàmica de treball comunitari gràcies a la interacció i reforç mutu entre el treball de lideratge, propostes, coordinacions de les organitzacions i l’experiència específica que viuen els ciutadans que hi participen.

La proposta d’una metodologia tan descentralitzada permet millorar les xarxes de relació comunitàries per així millorar els estils de vida dels ciutadans, la seva participació i també garantir millores en la governança i la col•laboració entre els agents socials que impulsen les accions en el territori.

En alguns municipis selvatans ja s’estan iniciant xarxes de treball col•laboratiu molt productives, donant veu als ciutadans, incrementant la participació i donant resposta a les demandes de caràcter més personalitzat que apareixen a cada municipi.

En aquest segon any de projecte es continua treballant per garantir que les accions que es porten a terme quedin establertes dins la xarxa social del territori amb la voluntat de millorar el benestar de les persones que viuen en els municipis de la comarca de la Selva.
 

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.