El Consell Comarcal de la Selva commemora el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

El Consell Comarcal de la Selva commemorarà el Dia Internacional per a l'eliminació de la violènvia envers les dones el pròxim dimecres, dia 25 de novembre, amb un acte únic  virtual que es farà per zoom.

La conferència d'enguany porta per títol "Les violències masclistes als espais d'oci", anirà a càrrec de la Laura Bordera, sociològa de la Consultora Social Spora. Es farà a les 10 h del matí, en directe: https://zoom.us/j/93639382756.

La presentació anirà a càrrec del conseller de Benestar, Francisco Juarado i la cloenda comptarà amb la conseller d'Igualtat, Anna Belén López.

 

Celebració del Dia Internacional contra la violència de gènere 25N

El 25 de novembre va ser declarat Dia internacional contra la violència de gènere durant el primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia) l'any 1981.

En aquesta trobada, les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques. 

Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes i activistes polítiques Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal, van ser assassinades per la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats el 25 de novembre de 1960. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer al fons d'un barranc. Adela (Dedé) Mirabal va ser l’única germana que va sobreviure i va morir el 2014 a Bèlgica als 88 anys. Per al moviment popular i feminista de la República Dominicana, històricament, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència. El 1999, l'ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.

#Manifest25N2020

Cada any, amb motiu d'aquest dia senyalat, es consensua  un manifest per a commemorar i visibilitzar aquesta data i tot el que representa.

En el manifest d’enguany, en què el Consell Comarcal de la Selva s'hi ha adherit, es diu que “el temps s’ha esgotat per als agressors masclistes” i que “el rebuig social contra les violències masclistes és cada cop més fort”. Es reconeix que “mai abans hi havia hagut una implicació tan extensa i conscient respecte les violències masclistes. I és que, els darrers mesos han estat absolutament durs per a les dones i criatures que viuen en situacions de violència com, segurament, ho seran els mesos que vindran, mentre duri la pandèmia”. I es dirigeix als homes “que esteu en contra d’aquestes violències i sabeu que un dels vostres amics, familiars, coneguts les exerceixen: és hora que us en feu responsables i hi intervingueu”. El document acaba adreçant-se als agressors, “als agressors, un recordatori: no hi haurà espai per a la impunitat”.

 

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.