El Consell de la Selva finalitza una nova edició del Projecte de Desenvolupament Comunitari #itutambé a diverses urbanitzacions de la comarca

Aquesta iniciativa està finançada per la Secretaria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i coordinada pel Consell Comarcal de la Selva

 

                                                              

El Consell Comarcal de la Selva ha finalitzat una nova edició del projecte de desenvolupament comunitari (PDC) #itutambé, dirigit a joves de la comarca. Des de l'any 2013, el Consell gestiona aquest projecte, que té com a objectiu dinamitzar urbanitzacions, espais que sovint estan lluny del centre dels municipis, i generar xarxes de relacions entre els veïns, a més d'oferir activitats atractives per als joves.

El passat mes de desembre van finalitzar els nous tallers del projecte de desenvolupament comunitari #itutambé que es realitzen a urbanitzacions de Sils, Santa Coloma de Farners, Vidreres, Massanes, Maçanet de la Selva, Riudarenes i Riells i Viabrea. 

L'edició del #itutambé 2020 no es va poder fer per la pandèmia, però durant el 2021 es va poder desenvolupar el projecte tenint cura de les mesures sanitàries adients. En aquesta edició, de nou dirigida als joves d'aquests municipis, s'han fet tallers de curtmetratges, dansa, escape room (jocs d’escapada), rap,  el projecte BasketBeat, entre d'altres.

El projecte #itutambé es desenvolupa a set urbanitzacions de la comarca de la Selva, amb la idea de dinamitzar aquests espais -sovint allunyats del nucli urbà- i de crear xarxa social. El projecte inclou un treball comunitari previ que es tradueix en reunions i contactes amb la xarxa social del municipi, prioritàriament: tècnics de serveis socials i joventut, associació de veïns, joves, instituts de secundària i representants municipals. Els fruits d'aquest treball comunitari són les activitats i tallers proposats per la mateixa xarxa del municipi. 

El projecte de desenvolupament comunitari #itutambé, iniciat l’any 2013, està coordinat per l'equip comunitari de Benestar Social del Consell Comarcal de la Selva i compta amb la col·laboració dels set ajuntaments implicats. Està finançat per la Secretaria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. 

 

 

El conseller de Benestar Social a l’ens comarcal, Francisco Jurado, ha valorat molt positivament l’experiència de les edicions anteriors. En aquest sentit, Jurado ha assenyalat: “En el marc d’aquest projecte ja s’estan realitzant activitats a tots els municipis de la comarca on hi ha més urbanitzacions i, per tant, s’està donant resposta a l’objecte del projecte.”


Aquesta iniciativa està finançada per la Secretaria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i coordinada pel Departament del Pla d’Inclusió i Ciutadania de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal. Des de l’any 2013 el Consell ha gestionat aquest projecte amb l’objectiu de dinamitzar aquests territoris i posar en contacte els seus veïns.

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.