El Consell Comarcal de la Selva commemora el Dia Internacional contra la LGBTI-fòbia

Des del Consell Comarcal de la Selva, ens adherim al Manifest Institucional del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya

 

 

El 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra la LGBTI-fòbia, diada reivindicativa contra les situacions de violència i discriminació que pateixen les persones no heterocisnormatives (lesbianes, gais, bisexuals, trans*, intersexuals, etc.)

Aquesta data commemora el 17 de maig de 1990, quan l’Organització Mundial de la Salut va retirar l’homosexualitat de la seva llista de malalties mentals. És una jornada de sensibilització, reflexió i denúncia contra les agressions físiques, psicològiques i morals que pateixen les persones LGTBIQ+.

A Catalunya, amb la Llei 11/2014 per a garantir els drets LGBTI i per erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, es vetlla per desenvolupar i garantir els drets de persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals, promovent que es pugui viure la diversitat afectiva-sexual i de gènere en plena llibertat. No obstant, encara resulta de gran necessitat, que des dels poders públics i la ciutadania, es continuï treballant en aquesta línia, facilitant la incorporació de polítiques locals LGTBIQ+ pels drets i llibertats de les persones no heterocisnormatives, en tots els nostres municipis. En aquesta línia, des del SAI de la Selva, es portaran a terme durant aquesta setmana i la vinent, accions formatives en alguns ajuntaments i centres educatius de la comarca.

Des del Consell Comarcal de la Selva, ens adherim al Manifest Institucional del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i a la divulgació del cartell dissenyat pel Consell Nacional LGBTI.

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.