El Consell Comarcal de la Selva commemora el Dia Internacional contra la LGBTI-fòbia

Des del Consell Comarcal de la Selva, ens adherim al Manifest Institucional del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya
 
El 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra la LGBTI-fòbia, diada reivindicativa contra les situacions de violència i discriminació que pateixen les persones no heterocisnormatives (lesbianes, gais, bisexuals, trans*, intersexuals, etc.)
 
Aquesta data commemora el 17 de maig de 1990, quan l’Organització Mundial de la Salut va retirar l’homosexualitat de la seva llista de malalties mentals.
Actualment, és una jornada de sensibilització, reflexió i denúncia contra les agressions lgbtifòbiques.
 
A Catalunya, amb la Llei 11/2014 per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, es vetlla per desenvolupar i garantir que es pugui viure la diversitat afectiva- sexual, de gènere i corporal en plena llibertat. En aquesta línia, resulta de gran necessitat, que des dels poders públics, es continuï treballant per facilitar la incorporació de polítiques locals LGTBI+ en tots els nostres municipis. És en aquest marc, que des del SAI de la Selva i en col·laboració amb altres serveis i ens locals de la comarca, s’està realitzant, i es realitzarà, tota una sèrie d’accions.
Durant aquesta setmana:
- Dimecres 17 de maig, 19h. Xerrada sobre el procés identitari en persones trans*, per part de les tècniques del SAI, Àgatha Planasdemunt i Yanira Marmolejo, a la Universitat de Girona.
- Dimecres 17 de maig, hissada de la bandera LGBTI+ en alguns ajuntaments de la comarca.
- Dijous 18 de maig, 9h. Formació en diversitat afectiu-sexual i de gènere al personal de l’Ajuntament d’Hostalric.
- Divendres 19 de maig, 17h. Activitat “Fora tabús LGTBIQ+” realitzada conjuntament amb el Cercle Jove de Santa Coloma de Farners.
 
Durant les properes setmanes, activitats que tractaran la diversitat afectiu-sexual, de gènere i corporal:
 
- Activitat conjunta amb l’Aula d’Art de Sant Hilari Sacalm.
- Contecontes en biblioteques de la Selva com la de Maçanet, Breda o Vidreres.
Cinefòrum en Arbúcies.
- Formació al personal de l’ajuntament de Susqueda.
 

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.