Les compres de Nadal


Planifiqueu les vostres compres:
o Feu una llista dels productes que necessiteu que s'ajusti al vostre pressupost.
o Compareu els preus i la qualitat dels productes i dels serveis.
o Compreu amb antelació, trobareu millors preus.
o Controleu la despesa amb targeta de crèdit i les compres finançades. Evitareu sobreendeutar-vos.
Informeu-vos sobre les condicions per fer possibles canvis o devolucions. Els establiments no estan obligats a acceptar-los, són una deferència comercial (excepte que el producte no estigui en bon estat).


• Tingueu cura de l'entorn:
o Afavoriu el consum de proximitat. Consumireu amb més garanties de seguretat i qualitat i reduireu els costos energètics de transport.
o Si compreu un arbre de Nadal, busqueu l'etiqueta que garanteix l'origen i la sostenibilitat de la plantació de la qual procedeix.
o Les joguines fetes amb materials renovables (fusta, cartró) tenen, usualment, un impacte ambiental més baix.
o Recicleu:
 Les joguines que no feu servir
 Els embolcalls de les compres
 L'avet de Nadal
 Les piles, o utilitzeu-ne de recarregables


• Conserveu:
o Les factures o tiquets de compra fins al final de la garantia, els necessitareu si heu de reclamar.
o Els catàlegs i les ofertes comercials fins que hàgiu revisat la compra: són vinculants i podeu exigir-ne el compliment.
• En cas de disconformitat amb el producte, demaneu el full oficial de reclamació a l’empresa o contacteu-hi per un mitjà que en deixi constància (formulari web, telèfon amb número d’incidència, etc.). Si en el termini de 30 dies no heu obtingut resposta, o bé la resposta no és satisfactòria, contacteu amb el servei públic de consum que us correspongui segons el vostre municipi (per a més informació consulteu http://www.selva.cat/consum)
 

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.