El Centre Cívic de Sils acull l'exposició de Levi Orta, copista d'artistes polítics

 

La obra de Levi Orta, guanyadora del premi Art en Ruta 2019 es podrà visitar al Centre Cívic del 26 de juny al 28 de juliol

L’obra es podrà visitar del 26 de juny al 28 de juliol al Centre Cívic de Sils. L’artista explicarà el seu treball durant la inauguració que es farà el pròxim dia 28 de juny, a les set de la tarda

La proposta expositiva de Levi Orta, copista d’artistes polítics és un treball d’investigació que l’artista fa sobre el component creatiu de la política i ens convida a repensar la forma en què les posicions ideològiques es barregen amb l’art i els seus diferents actors. En el seu cas, des de la ironia i el sarcasme intenta aprendre de la política copiant les obres d’art que han realitzat polítics cèlebres. La intenció no és fer cap tipus d’apologia d’aquests polítics, sinó mostrar la instrumentalització que aquests polítics han intentat fer o fan de l’art.

Orta investiga les incursions dels líders polítics en el món de l’art i usa l’exercici de la còpia com a mètode analític centrant-se en les imprecisions de la frontera art-política.

El seu gest té la intenció d’analitzar críticament la instrumentalització que alguns polítics han fet del món del l’art. La proposta de l’artista es compon de sis obres i un vídeo que recopila fragments documentals i dialoga amb el conjunt de la obra: Creación política (2010-2013, sèrie sobre pintures i dibuixos realitzats per cèlebres polítics) Bocetos-Detalles (2018, pintures sobre lli i impressions fotogràfiques) on escull en cada una de les còpies una obra de Francisco Franco viaja segura por toda España (2014, acrílic sobre fusta); La firma (2012, aquarel·les sobre paper); Automatismos de Juan de la Cosa (2014, dibuixos sobre paper); Singing Alone (2014, vídeoinstal·lació).

El Consell Comarcal de la Selva s’encarrega de gestionar i coordinar l’exposició, transportar-la, instal•lar-la, organitzar-ne el calendari i les presentacions, i fer-ne la divulgació i la comunicació en cada cas.

Art en Ruta és un cicle d’exposicions itinerants de promoció de les arts visuals que posa en relació i estableix un circuit entre els artistes i els municipis de la Selva. La finalitat del projecte és crear un circuit anual expositiu, promoureles obres i oferir una plataforma conjunta de promoció del talent artístic de la comarca.

 Art en Ruta és una acció en el marc de la iniciativa SelvaCultura, que també inclou el portal “www.selva.cultura.cat” de promoció de l’activitat cultural de la comarca de la Selva, etc.

 Amb aquest projecte, el Consell Comarcal de la Selva preveu seguir donant suport a la promoció de l’escena cultural com a factor de dinamització social i econòmica de la comarca.

 

 

 

Cultura

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.