Finalitza la 27a edició del camp de treball al castell de Montsoriu

 

Aquesta és la 27a edició d'aquest camp de treball d'arqueologia, un dels més antics del nostre país i que se celbra des de l'any 1993

S’han trobat diferents restes de ceràmiques del segle XIV

 

Aquestes darreres dues setmanes una vintena de joves de 13 països: Rússia, Itàlia, Anglaterra, Mèxic, Holanda, França, Dinamarca, Corea, Catalunya... han participat en el 27è Camp de Treball d’Arqueologia a Montsoriu.

Aquest any els treballs arqueològics s’han concentrat en la delimitació de la fortificació exterior del castell a la seva cara sud. S’ha pogut documentar, en tota la seva amplada (gairebé 27 metres de longitud), que el conjunt de muralles i talussos de la cara sud de Montsoriu, tenen la seva base a uns 2 metres per sota del nivell actual de terra, descansant tot el conjunt sobre un gran retall de la roca natural del turó, una obra defensiva corresponent a la gran reforma de mitjans del segle XIV. Això fa que la imatge de Montsoriu en aquest sector encara sigui més imponent. Al llarg dels treballs d’excavació han aparegut nombroses restes ceràmiques del segle XIV, que els participants han ajudat a documentar i a classificar.


Aquest camp, organitzat per la Direcció General de Joventut i gestionat pel Consell de Jovent d’Arbúcies des de l'any 1993, compta amb la direcció tècnica dels arqueòlegs del Museu Etnològic del Montseny i el suport de l’Ajuntament d’Arbúcies, el Patronat del castell de Montsoriu i el Consell Comarcal de la Selva. Aquest camp de treball s’inscriu en el marc dels camps de treball de l’Agencia Catalana de Joventut de la Generalitat de Catalunya . Des de l’any 1993, hi han passat més de 1.500 joves d’arreu del món.

En el marc d’aquests dies, els joves que han participat a aquest camp de treball han realitzat algunes sortides per conèixer una mica més el territori.

 

Foto: Ajuntament d'Arbúcies

 

Cultura

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.