El Consell Comarcal de la Selva porta el projecte "Artistes a l'Aula" del festival Temporada Alta, a diversos instituts de la comarca

 

 

El Consell Comarcal de la Selva porta el projecte “Artistes a Aula”, del festival Temporada Alta, als instituts d’Anglès i de Sils. Debatre sobre temes d’actualitat a partir de l'emoció, l'empatia i la sorpresa: Gaudir d'un espectacle professional i despertar la sensibilitat vers les arts escèniques, és la finalitat del projecte educatiu “Artistes a l’aula”, en el marc de Temporada Alta, que aquest any arriba a la Selva.

Amb aquesta proposta, l’alumnat de 4t d’ESO dels instituts d’Anglès i de Sils tindran l’oportunitat de conèixer en primera persona la feina de dramaturgs, músics, intèrprets i autors teatrals, entre d’altres professionals de les arts escèniques.

El grup participant assistirà a una funció d’un espectacle de Temporada Alta que els hi ha estat assignat segons preferències de continguts del centre educatiu i posteriorment la companyia o artista impartirà un taller a l’aula per acostar la seva professió als estudiants. Faran 'master classes' sobre moviment, valors, com llegir en veu alta i com escriure una història.

L’Institut de Sils treballarà a partir de la obra Europa Bull una interpretació a partir del mite d’Europa i la crisi de la Unió Europea, de l’autor i director Jordi Oriol. L’institut d’Anglès ho farà amb l’espectacle Trama una reflexió sobre el treball en grup a partir d'una coreografia de dansa molt física de la ballarina Roser López Espinosa.

SelvaCultura s’encarrega d’impulsar i coordinar la proposta “Artistes a l’aula” als Instituts d’Anglès i de Sils, en el marc del projecte “Articulació d'un ecosistema cultural creatiu a la Selva” un projecte que va dirigit a definir i estructurar un ecosistema cultural creatiu a la Selva que integra tots els agents públics i privats, i que pren l’àmbit cultural creatiu com un factor estratègic del desenvolupament local de la Selva, i especialment a través de l’impuls del talent creatiu i de la dinamització de l’activitat cultural dels municipis.

El projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals i s’ha impulsat dins la línia de treball en l’àmbit cultural creatiu iniciada fa tres anys pel Consell Comarcal de la Selva per la millora en la professionalització i competitivitat del sector cultural-creatiu.

FOTO: Barbut

 

Cultura

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.