Tret de sortida a la primera exposició de l'artista Arnau Blanch, guanyador de l'Art en Ruta 2020

Més d’una quarantena de persones assisteixen a la presentació a la Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners

 

El guanyador de l’Art en Ruta 2020, Arnau Blanch, ha iniciat el circuit d’exposicions itinerants a la comarca, a la Casa de la Paraula. D’aquesta manera, la obra d’Arnau Blanch inicia el recorregut itinerant d’exposicions a diverses poblacions de la comarca de la Selva i a les ciutats de Perpinyà i Girona.

La proposta expositivaEverybody needs good neighbours és un viatge visual a través del llenguatge de repetició de les infraestructures de transport que travessen el territori.

Blanch proposa una instal·lació visual i sonora formadaper diferents elements quotidians extrets del seu context per representar les infraestructures de transport que travessen el seu poble natal, Vilobí d’Onyar. A partir de fotografies, gifs, videos i mapes, la peça expressa l’aparent millora de mobilitat associada a les infraestructures construïdes i l’adaptació dels seus vilatans a un entorn artificial.

El fotògraf s’acosta a aquest territori d’una manera única, buscant novetat i sorpresa pel que li és familiar, tot explorant l’espai de trànsit i les persones que l’habiten.

La primera exposició es pot visitar a la Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners fins el dia 12 de març, seguidament la obra es podrà visitar a Girona en el marc del festival Innund’Art (del 5 al 7 de juny), a Perpinyà (del 15 de juliol al 27 d’agost), a Blanes (del 5 de setembre al 7 d’octubre) i finalment a Arbúcies.

Art en Ruta és un cicle d’exposicions itinerants de promoció de les arts visuals que posa en relació i estableix un circuit entre els artistes i els municipis de la Selva. La finalitat del projecte és crear un circuit anual expositiu, promoureles obres i oferir una plataforma conjunta de promoció del talent artístic de la comarca.

 

Art en ruta” és un cicle d’exposicions itinerants de promoció dels artistes visuals de la Selva. La finalitat del projecte és crear un circuit anual expositiu, promoure les obres dels artistes i oferir una plataforma conjunta de promoció del talent artístic de la comarca. La selecció de les obres es va fer a partir d’una convocatòria oberta on hi van participar artistes de diferents disciplines vinculats a la comarca.
 

Aquesta acció forma part de la iniciativa SelvaCultura, que té la finalitat d’impulsar l’activitat artística, fomentar el consum cultural i generar nous públics per la cultura dels municipis selvatans. SelvaCultura inclou, entre d’altres, el portal SelvaCultura.cat de promoció de l’activitat cultural de la comarca de la Selva, diverses accions dirigides a la millora de la professionalització del sector cultural-creatiu i accions d’engranatge del talent i les iniciatives culturals. Amb aquest projecte, el Consell Comarcal de la Selva preveu seguir donant suport a la promoció de l’escena cultural com a factor de dinamització social i econòmica de la comarca.

Més info www.selvacultura.cat

 

El president de l’ens selvatà, Salvador Balliu, i el conseller de Cultura, Pere Fernàndez, han valorat molt positivament aquesta iniciativa que s’emmarca dins el projecte SelvaCultura, que es va posar en marxa en l’anterior mandat, concretament la primavera de l’any 2017. En aquest sentit, Balliu i Fernández han destacat la bona feina que s’està duent a terme des de l’ens comarcal en la promoció de l’escena cultura com a factor de dinamització social i econòmica de la comarca.

Cultura

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.