El Consell de la Selva fa una crida a les entitats de cultura popular de la Selva perquè formin part de l'inventari cultura

Aquest projecte s’impulsa en el marc del “Programa per l’impuls integral de la cultura a la comarca de la Selva” i compta amb la col·laboració de la Diputació de Girona

 

El Consell de la Selva fa una crida a les entitats de cultura popular de la Selva perquè formin part de l’inventari comarcal. Tal com ha explicat el conseller de Cultura, Pere Fernández, aquests són els darrers dies perquè les entitats i associacions s’hi puguin apuntar i formin part d’aquest inventari de cultura popular de la Selva.

Aquesta iniciativa, que impulsa l’ens selvatà a través del projecte SelvaCultura, té la finalitat de crear comunitats d’agents i entitats vinculades a la cultura popular i tradicional de la comarca: colles geganteres, colles sardanistes, esbarts dansaires, corals, etc...

Actualment, l’inventari de cultura popular ja està actiu i preveu incrementar el nombre d’inscripcions a fi d’impulsar accions que ajudin a posar en valor l’activitat que desenvolupen aquestes entitats, tant a la nostra comarca, com a la resta del territori.

En els darrers anys, el projecte SelvaCultura ha impulsat diferents projectes per la professionalització del sector molt vinculats a les arts escèniques, visuals i la música, però que, fins ara, no s’han connectat amb l’escena de patrimoni o de cultura popular.

Per aquest motiu, s’ha iniciat aquesta nova línia de treball, que vol avançar en paral·lel amb la comunitat d’agents vinculats a la cultura i posar en valor del sector cultural-creatiu en totes les seves manifestacions artístiques i llenguatges creatius.

Les inscripcions a l’inventari de cultura popular es poden realitzar en línia fins el dia 30 de novembre d 2021 omplint el següent formulari : http://ow.ly/Zfxq50GIgz9

Aquest projecte s’impulsa en el marc del “Programa per l’impuls integral de la cultura a la comarca de la Selva” que s’ha iniciat recentment i està liderat des del departament de Promoció del Territori de l’ens selvatà i compta amb la col·laboració de la Diputació de Girona.

 

El conseller de Cultura, Pere Fernàndez, ha destacat que l’associacionisme cultural a la Selva constitueix un sector molt ric que acull un elevat nombre d’entitats que organitzen activitats molt variades fires d’arrel tradicional, colles sardanistes, esbarts dansaires, representacions teatrals, entre altres 

 

El conseller de Cultura, Pere Fernàndez, ha destacat que l’associacionisme cultural a la Selva constitueix un sector molt ric que acull un elevat nombre d’entitats que organitzen activitats molt variades fires d’arrel tradicional, colles sardanistes, esbarts dansaires, representacions teatrals, entre altres. Per això i tenint en compte la gran diversitat de manifestacions i elements constitueixen un patrimoni propi que considerem que des de SelvaCultura podem treballar per posar-lo en valor. A més cal destacar l’estreta relació que hi ha entre l’associacionisme cultural i el calendari festiu, pel fet que una bona part de l'activitat de les entitats de la cultura popular s'articula al voltant de les festes populars i tradicionals. Per això, ha continuat Fernández, davant d'aquesta gran diversitat de manifestacions i elements que constitueixen un patrimoni propi es va considerar que des de SelvaCultura s'havia de poder treballar per posar-lo en valor.

El màxim responsable de cultura a l’ens selvatà, Pere Fernàndez, ha destacat que amb la posada en marxa d’aquest projecte es pretén fer un reconeixement al conjunt d’entitats jurídiques sense ànim de lucre que duen a terme activitats de promoció i difusió de la cultura en els seus diferents àmbits, caracteritzades pel voluntarisme i la participació de les persones associades, i alhora, una promoció dels esdeveniments més representatius de caire popular i tradicional.

Cultura

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.