La població d'Arbúcies acull la XIII Trobada d'Entitats de Cultura i Patrimoni de la Selva

El Museu Etnològic de La Gabella d’Arbúcies va acollir la 13a Trobada d’entitats locals de cultura i patrimoni de la Selva. Les activitats començaven a 2/4 de 10 del matí amb la benvinguda per part de l’alcalde de la localitat selvatana, el conseller de Cultura del Consell Comarcal de la Selva i el president del Centre d’Estudis Selvatans.  

La primera part de la trobada va consistí en la presentació per part d’entitats de la comarca de la Selva actuals i de la seva àrea d’influència atès que històricament la comarca s’estenia al que coneixem com Ardiaconat de la Selva. Així els primers a presentar un resum de les activitats realitzades fou el Grup de Recerca i Estudis Cassanencs (GREC). A continuació l’Ateneu Calongí va exposar també les accions que han dut a terme els darrers temps. El Taller d’Història de Maçanet van comentar les seves recerques i actuacions des de la seva formació però molt especialment van presentar la darrera publicació que han editat, el llibre : Maçanet de la selva a l’edat mitjana. Paisatge i societat a través de l’arqueologia i la història.

La Trobada, que es oberta al públic en general, també és el marc en que es presenten els resultats de la Beca de Recerca La Selva que anualment, convoca el Consell Comarcal de la Selva, i que s’organitza conjuntament amb el Centres d’Estudis Selvatans amb el suport de l’Arxiu Comarcal de la Selva. Com que l’any passat no es va poder realitzar com a conseqüència del Covid-19, els treballs presentats eren dos, el del 2019 i el del 2020. Les propostes que havien estat guanyadores eren respectivament les de Josep Mas, “Per no saber de llegir i escriure...” Escola, alfabetització i consum literari a la Selva interior (1750-1905) i la de Alexandra Capdevila, La immigració francesa a la Selva als segles XVI i XVII.

Finalment es va dur a terme també la presentació del llibre La tradició terrissera de Bresa (s.XV-s.XX) a càrrec dels seus autors, Ana Anglisano i Jordi Goñi, que havia estat la Beca guanyadora el 2018.

En la cloenda de l’acte, el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, va presentar la convocatòria de la Beca de Recerca d’enguany, dotada amb 5.000€ i amb possibilitat de presentar propostes fins el dia 15 de gener de l’any que ve. Unes 25 persones van seguir atentament el desenvolupament de les activitats que es tancàvem amb una visita guiada al Museu Etnològic.

 


 

Cultura

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.