Es reuneix al Consell Comarcal de la Selva una comissió de seguiment del Producte turístic - cultural Vescomtat de Cabrera

 

El projecte que executa l’ens comarcal compta amb la participació d’un total de 13 municipis de la comarca i el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea

 

Al Consell Comarcal de la Selva s'ha reunit la comissió de seguiment del projecte “Producte turístic-cultural Vescomtat de Cabrera”, executat des de l’any 2017 pel Consell Comarcal de la Selva i que compta amb la participació de 13 municipis de la comarca i el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea.

Aquest projecte parteix de la posada en valor del gran llegat patrimonial que ha deixat a la comarca la nissaga dels Cabrera, una de les senyories feudals més importants de Catalunya. A partir d’aquí s’ha generat una proposta conjunta d’actuacions als 13 municipis participants, capaç d’atraure nous públics culturals i turístics. Aquestes actuacions han estat de tipologia diversa: senyalització interpretativa d’elements patrimonials, rutes d’autodescoberta del patrimoni, recreacions virtuals, edició de materials de promoció i la creació de dos centres interpretatius...,  han contribuït de manera directa a la creació i promoció de nous productes culturals i turístics a la comarca.

El president del Patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga, ha explicat que “la reunió d’aquest dijous, dia 10 de març, tenia dos grans objectius: per una banda, fer un retorn de l’estat d’execució del projecte i de les accions executades durant l’any 2021, i, per una altra, programar la continuïtat del projecte i les futures accions que l’acompanyaran de cara a les pròximes anualitats”.  En aquest sentit, Garriga ha assegurat que la reunió d’avui també ha servit per presentar als municipis assistents els diferents materials promocionals que s’han realitzat durant l’any 2021, com vídeos promocionals, tríptic informatius, un llibre electrònic, entre d’altres.

L’objectiu general del projecte “Producte turístic cultural Vescomtat de Cabrera” era generar i posicionar una proposta turística i cultural capaç d’atreure nous públics i nous fluxos de visitants entre els municipis participants. Els resultats obtinguts, i per als quals es continua treballant, han estat: la posada en valor del patrimoni material i immaterial del vescomtat de Cabrera, la generació d’una proposta conjunta capaç d’atraure nous públics turístics i culturals als municipis i la promoció de l’activitat cultural i econòmica entorn dels recursos vinculats al vescomtat de Cabrera.

Per aconseguir-ho, des de l’any 2017 s’han dut a terme actuacions com  la conceptualització i selecció dels elements clau a revaluar, la definició del relat global i de cada element patrimonial i la creació d’una imatge de la marca producte, valorització d’elements de patrimoni material i immaterial, la  senyalització interpretativa de 38 elements patrimonials, el disseny de 5 itineraris d’autodescoberta, la producció de 10 recreacions digitals amb continguts interpretatius.

També s’han adequat espais interpretatius amb la creació de dos centres per facilitar i dotar de contingut interpretatiu el projecte, amb una clara visió territorial de la proposta: Centre d’Interpretació del Vescomtat de Cabrera al castell de Montsoriu i de l’Espai Cabrera al Museu Etnològic del Montseny La Gabella, a Arbúcies. Paral·lelament s’ha fet la integració de l’oferta existent en un portal web de promoció i comercialització del Vescomtat de Cabrera per mostrar les rutes, els elements patrimonials i la integració de l’oferta pública i privada existent al portal, la creació d’oferta complementària desenvolupament de nous productes, experiències i serveis en col·laboració pública privada a través de formacions i assessoraments individualitzats i màrqueting, promoció i suport a la comercialització edició de materials gràfics i multimèdia promocionals i la execució d’una campanya de promoció on line i off line.

Els municipis que participen en el projecte són Anglès, Arbúcies, Blanes, Breda, Caldes de Malavella, Hostalric, Llorer de Mar, Maçanet de la Selva, Riells i Viabrea, Sant Feliu de Buixalleu, Sils, Susqueda i Vidreres.

Aquest projecte compta amb el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea.

 

Cultura

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.