Visita guiada a Montsoriu per donar a conèixer les darreres actuacions que s'han fet en el que està considerat el castell gòtic de Catalunya

El Patronat del Castell de Montsoriu i el Consell Comarcal de la Selva han organitzat una visita guiada per donar a conèixer les darreres actuacions que s'han fet en el que està considerat el castell gòtic de Catalunya. A la visita hi han participat representants dels ajuntaments de la comarca de la Selva i el Director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Josep Calatayud.  

La visita ha servit també per donar les gràcies a totes les institucions del territori que han donat suport al Castell de Montsoriu al programa “Batalla Monumental” de TV3.

Tant el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, com el president del Patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga han destacat el projecte de dinamització turística patrimonial de la Ruta dels Cabrera, impulsat pel mateix Consell Comarcal amb el suport de 13 municipis de la comarca, un referent en la recerca arqueològica i un dels grans projectes de recuperació patrimonial del nostre país. 

Al final de la visita, s’ha anunciat que s’estan ultimant els detalls per recuperar una recepta de ratafia tradicional que es feia antigament en el castell. La idea és poder elaborar la ratafia en el mateix castell i vendre-la en els municipis que formen part del vescomtat de Cabrera. Aquest és un nou producte per seguir difonent el castell i tot el patrimoni que acumula el vescomtat. La Ratafia es podria batejar amb el nom de Ratafia dels Cabrera.

També s'ha donat a conèixer l’increment de visites que ha experimentat el Castell durant la pandèmia i sobretot aquest primer trimestre de l'any després de la participació de la fortalesa en el programa de “Batalla Monumental” de TV3. Es preveu arribar als 20.000 visitants a finals d’any. 

 

Cultura

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.