Es presenta el Circuit Gironí de Cros per a la temporada 2022/2023

Enguany, la presentació d’aquest esdeveniment esportiu s’ha fet a la Diputació de Girona i ha comptat amb la representació de les diverses administracions i institucions que fan possible aquest esdeveniment esportiu

 

El calendari a la Selva serà: Santa Coloma,6 de novembre; Caldes de Malavella, 27 de novembre; Vidreres,15 de gener, i Sant Hilari Sacalm, 19 de febrer  

 

La sala de premsa Ferran Agulló de la Diputació de Girona a Girona ha acollit aquest dijous al migdia la presentació del Circuit Gironí de Cros 2022-23 L'acte ha comptat amb la participació del diputat d'Esports, Jordi Masquef; la representant territorial d’Esports de la Generalitat, Anna Julià; el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu; i la presidenta de la Federació Catalana d'Altetisme, Mercè Rossich. Enguany, l’atleta banyolina Esther Guerrero del New Balance ha apadrinat la competició.

La primera prova del Circuit Gironí de Cros tindrà lloc a Santa Coloma de Farners el dia 6 de novembre, i la darrera es realitzarà a Sant Hilari Sacalm el 19 de febrer, que se celebrarà el Campionat de Catalunya de Màsters. La resta de les proves que formen part del calendari del circuit de la temporada 2022/23 són: Girona, el 13 de novembre; Olot, el dia 20 de novembre; Caldes de Malavella, el 27 de novembre; Banyoles el 18 de desembre – puntuable per al GP Català de Cros-; Vidreres, el 15 de gener; i Castelló d’Empúries, el dia 29 de gener.
 
El diputat d'Esports de la Diputació de Girona, Jordi Masquef, ha remarcat que “el Circuit Gironí de Cros ha assolit un gran prestigi arreu de Catalunya i això és conseqüència de la feina ben feta durant molts anys. Les sinergies entre tots els actos implicats (institucions i entitats) l’han convertit en un esdeveniment marcat en vermell durant la tardor fins i tot per atletes de fora de la nostra demarcació”.

La responsable del Consell Català de l'Esport, Anna Julià, ha assenyalat durant la presentació que "tots els atletes de Girona esperen l'inici del Circuit Gironí de Cros, ja que per a ells és el començament de la pretemporada". Julià també ha indicat que "tenim participants que s'hi apunten sempre, i altres que s'hi van incorporant".

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha destacat l'impacte econòmic que representa una cita d'aquestes característiques per a les poblacions que organitzen alguna d'aquestes proves del circuit. I és que, tal com ha explicat, “en la darrera edició va venir gent de poblacions llunyanes com Lleida o Tarragona”. És a dir, que vénen participants que es queden a dormir, mengen i fan turisme per la zona i això evidentment repercuteix positivament al municipis”. "Hi ha molta feina al darrere de l'organització de la competició, però sempre hi volem ser perquè potenciem l'esport i, a més, hi ha un impacte econòmic als municipis que acullen les curses", ha assenyalat Salvador Balliu durant el seu parlament. De fet, la comarca de la Selva té quatre seus, i tres d'aquestes són les més veteranes del Circuit Gironí de Cros.
 

La presidenta de la Federació Catalana d'Atletisme, Mercè Rossich, ha assegurat que “tots aquells atletes que tenen com a objectiu fer alguna cosa important durant la temporada participen en algun dels cros”.

Pel que fa l’atleta banyolina Esther Guerrero del New Balance, que ha apadrinat del Circuit Gironí d’enguany, ha destacat la bona feina que es fa des de les comarques gironines i concretament des del món local. Han agraït públicament la tasca dels consells esportius de les comarques gironines i, alhora, el suport que han tingut des de sempre de les institucions gironines. En l’àmbit esportiu, l’atleta banyolina ha donat a conèixer quines eren les seves aspiracions en els cros gironins.

 

 

 

 

 

Cultura

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.