El castell de Montsoriu obrirà al públic durant tots els dies de Setmana Santa

Es podrà visitar del dijous 30 de març al dilluns 10 d’abril, si bé la venta d’entrades es farà fins a una hora abans del seu tancament

 

Durant tot el mes d’abril, la sala noble de Montsoriu acollirà l’exposició sobre el Vescomtat de Cabrera.

 

El castell de Montsoriu obrirà al públic durant tots els dies de Setmana Santa, concretament del dia 30 de març al 10 d’abril. Una oportunitat per gaudir d’un dels grans castells del Mediterrani amb prop de 60 metres de volum arquitectònic desplegats en els tres recintes concèntrics, defensats per 7 portals inexpugnables. El gran castell inexpugnable de Bernat II de Cabrera, amb vistes privilegiades al Montseny i al Mediterrani.

Aquest primer cap de setmana de Rams, el castell romandrà obert de les deu del matí a les sis de la tarda. Pel que fa resta de dies, l’horari serà de les deu del matí a dos quarts de cinc de la tarda des del dilluns 3 d’abril al dijous 6 d’abril. Els dies 7 i 8 d’abril, que són els de major afluència de visitants, el castell romandrà obert de les deu del matí a les sis de la tarda i el diumenge dia 9 i el dilluns dia 10 d’abril, el castell recuperarà l’horari de deu del matí a dos quarts de cinc de la tarda. Si bé la venta d’entrades es farà fins a una hora abans del seu tancament. Aquelles persones que vulguin sol·licitar una visita guiada cal que ho facin a través del web www.montsoriu.cat.

Coincidint amb la Setmana Santa, el Consell Comarcal de la Selva i el Patronat del Castell de Montsoriu han iniciat una campanya de comunicació amb l’objectiu de consolidar aquest monument arquitectònic, un dels més ben valorats en les opinions dels visitants.

La campanya de comunicació, que aposta pel turisme de proximitat, es va iniciar a mitjans del mes de març coincidint amb l’inici de la primavera, un dels períodes de més afluència de visitants a Montsoriu. Per això, s’espera que el nombre de visitants al castell de Montsoriu i, com no, a la comarca de la Selva sigui molt alt com ha vingut essent durant els primers mesos d’aquest any. Si el bon temps acompanya, tal com han dit els dos màxims responsables del monument, Montsoriu serà un dels destins de proximitat que escolliran els visitants aquesta Setmana Santa.

El president del Patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga, ja ha avançat que durant els dies de Setmana Santa per poder donar resposta a les peticions dels visitants s’incorporaran més visites guiades. També hi ha l’opció de la visita autoguiada, on no cal fer reserva prèvia. En principi, tal com ha avançat, s’espera que la mitjana de visites guiades diàries sigui de quatre, que es faran entre les deu del matí i les cinc de la tarda. D’aquesta manera, tal com ha assenyalat Garriga, es donarà resposta a la gran demanda que tenen les visites guiades.

El perfil del visitant que puja a Montsoriu té un interès per la cultura i això fa que la major part de les persones que el visiten prèviament hagin sol·licitat la visita guiada a través del web www.montsoriu.cat. Per tant, tal com ha assenyalat el president del Patronat, Pere Garriga, s’espera que aquesta Setmana Santa siguin molts els visitants que pugin a Montsoriu per descobrir el que és considerat el castell gòtic de Catalunya.

 

Exposició El Vescomtat de Cabrera

L’exposició del Vescomtat de Cabrera, promoguda en el marc del projecte www.larutadelscabrera.caten el qual hi participen una dotzena de municipis de La Selva, es podrà visitar durant tot el mes d’abril a la sala noble del castell de Montsoriu L’objectiu es presentar les 5 rutes d’autodescoberta del llegat patrimonial dels Cabrera a la comarca per tal d’impulsar el coneixement dels elements monumentals i d’alguns dels principals personatges històrics vinculats a una de les nissagues més importants de la Catalunya medieval.

 

 

Cultura

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.