El Consell Comarcal de la Selva dona el tret de sortida al projecte “Cultura i transformació digital”

La presentació del projecte es farà el divendres, dia 21 d’abril, a les dotze del migdia a la biblioteca Joan Vinyoli de Santa Coloma de Farners

 

Aquest projecte va dirigit a aportar eines que donin resposta a les dificultats de transformació digital a les que s’enfronta el sector cultural creatiu, sobretot als territoris rurals fora del circuit habitual d’espais formals d’innovació digital i tecnològica

 

El Consell Comarcal de la Selva presentarà el projecte “Cultura i transformació digital”, Eines i recursos per al sector cultural -creatiu, el pròxim divendres, dia 28 d’abril, a les deu del mat,í a la Biblioteca Joan Vinyoli de Santa Coloma de Farners.

Aquest projecte va dirigit a aportar eines que donin resposta a les dificultats de transformació digital què que s’enfronta el sector cultural creatiu, sobretot als territoris rurals fora del circuit habitual d’espais formals d’innovació digital i tecnològica.

Aquesta és una oportunitat per millorar la competitivitat del sector i per afavorir el talent existent, que té en aquest territori un elevat potencial en l’àmbit de la creació i l’experimentació contemporània.

El programa inclou un itinerari formatiu que posarà a l’abast diferents recursos per facilitar la digitalització del sector a través d’un programa de tallers, jornades, sessions tècniques, visites a projectes i institucions, etc., per proporcionar eines d’integració de l’àmbit digital en les diferents fases del procés cultural (creació, comunicació i gestió).

El projecte també impulsa tres laboratoris d’innovació basats prioritàriament en l’ús i aplicació d’algorismes d’intel·ligència artificial amb finalitats creatives, dirigits a la creació d’espectacles de mapatge de gran format.

Durant tot el programa, d’abril a juny, es comptarà amb professorat amb una àmplia trajectòria acadèmica i professional pel que fa a la transformació digital, la creació de continguts, la innovació en la narració dels llenguatges escènics i la recerca de nous formats per a la creació artística. A més, al llarg de tot el programa es fomentaran les relacions entre els agents culturals i altres sectors estratègics i responsables d’iniciatives de referència en l’àmbit territorial i internacional per fomentar diàleg i creació de xarxa.

Els destinataris d’aquesta iniciativa són persones vinculades a les arts escèniques i musicals, entitats vinculades a la cultura popular i tradicional,  tècnics i regidors d’ajuntaments, talents emergents amb competències en la recerca i la innovació tecnològica aplicada a diferents sectors: empreses, professionals, alumnes de centres educatius, i qualsevol persona que tingui curiositat i ganes de participar.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya dins el Programa de projectes innovadors i experimentals  i s’ha impulsat en el marc del programa SelvaCultura, la línia de treball en l’àmbit cultural creatiu del Consell Comarcal de la Selva per la millora en la professionalització i competitivitat del sector cultural creatiu.

 

Més informació sobre el projecte:

Descarrega't el Dossier del Programa

Inscripcions a la presentació pública del projecte “Cultura i transformació digital” AQUÍ

Correu electrònic: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

 

 

 

 

 

Cultura

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.