El castell de Montsoriu romandrà obert al públic durant el pont de l’1 de maig

El president del Patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga, assegura que “Montsoriu es consolida com un destí de primer nivell en el patrimoni cultural català i un centre de dinamització del projecte Vescomtat de Cabrera”

 

L’horari de visita serà de les deu del matí a dos quarts de cinc de la tarda

 

El castell de Montsoriu romandrà obert al públic durant el Pont de l’1 de maig, segons han avançat fonts del Consell Comarcal de la Selva i del Patronat del Castell de Montsoriu.

L’horari d’aquest llarg cap de setmana serà de les deu del matí a dos quarts de cinc de la tarda el dissabte dia 29, el diumenge dia 30 i el dilluns dia 1 de maig.  Si bé la venda d’entrades finalitzarà una hora abans els tres dies.

Les bones temperatures que es preveuen durant el cap de setmana i el fet que hi hagi tres dies festius han portat als responsables de Montsoriu a incorporar més visites guiades  ja que s’espera que l’afluència de visitants sigui similar a la de Setmana Santa. Si la xifra de visitants d’aquest cap de setmana és similar a la dels caps de setmana anterior, s’espera que Montsoriu tanqui el mes d’abril amb la millor xifra de la història des de la seva obertura al públic.

El nombre de visitants segueix creixent durant aquest any

I és que per Setmana Santa, el castell de Montsoriu va rebre pop de 2.000 persones vingudes  d’arreu de Catalunya i també de fora que van voler conèixer “in situ” el que està considerat el castell gòtic de Catalunya.

Si bé l’afluència de visitants es va concentrar de Divendres Sant a Dilluns de Pasqua, amb una mitjana de 350 persones diàries assolint una xifra rècord amb més d’un miler de persones, el cap de setmana de Rams i els dies previs als festius també hi va haver moltes persones que van pujar a fer una visita el castell.  Des del Patronat i amb l’objectiu de poder donar resposta a les peticions dels visitants es van incorporar més visites guiades durant els dies de Setmana Santa. Tal com va explicar el mateix president del Patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga, es va fer un esforç per intentar donar resposta a la gran demanda que tenen les visites guiades. En aquest sentit, Garriga va recordar que aquestes visites guiades són de les més ben valorades a monuments del nostre país i també que els visitants que ho vulguin poden fer visita lliure ja que també es permet aquesta opció.

 

Turisme patrimonial

Garriga ha assegurat que l’aposta que s’ha fet des de l’ens que presideix comença a recollir els seus fruits i posiciona Montsoriu i el projecte del Vescomtat de Cabrera com un destí de turisme patrimonial que en aquests propers anys s’anirà ampliant”. I és que tal com ha assegurat Garriga, la campanya de comunicació que s’està duent a terme per potenciar el castell està començant a donar resultats amb la gran demanda de visitants durant aquests dies i també es valora molt positivament el grau de satisfacció que mostra la gent un cop realitzada la visita.  

En aquest sentit, enguany s’ha dut a terme una enquesta entre els visitants i destaca que una de cada tres persones reconeix que fa la visita per recomanació d’altres persones que ja han gaudit del castell o bé són visitants que repeteixen l’experiència amb altres acompanyants. Això segons Garriga referma la qualitat de l’oferta i el relat d’aquest projecte patrimonial.

El Patronat del Castell de Montsoriu i el Consell Comarcal de la Selva estant duent a terme una campanya de comunicació que aposta pel turisme de proximitat, concretament per la comarca de la Selva i fent-ho extensiu a les comarques properes com poden ser Osona, Maresme, Gironès, Baix Empordà però no oblidant el Vallès Occidental i Oriental, que representen una percentatge important en el nombre de visites anuals.

Tal com han manifestat el president del Patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga, i el del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, aquest gran monument del nostre país és un actiu important en el projecte de dinamització turístic patrimonial que és la Ruta dels Cabrera, impulsat pel mateix Patronat de Montsoriu i el Consell Comarcal de la Selva amb el suport de tretze municipis de la comarca, un referent en la recerca arqueològica i un dels grans projectes de recuperació patrimonial del nostre país.

 

 

 

Cultura

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.