S'inauguren els trams gironins de la Ruta de la Tordera i riera d'Arbúcies

El projecte compta amb la participació de 18 ajuntaments, la Diputació de Girona, la Diputació de Barcelona i els consells comarcals del Maresme i de la Selva

 

La coordinació del projecte va a càrrec del Consell Comarcal de la Selva

 

Aquest dijous al matí s’ha fet a Arbúcies l’acte d’inauguració oficial del tram de la Ruta de la Tordera i Riera d’Arbúcies -Ruta de la Tourdera- que passa per set municipis de la demarcació de Girona: Arbúcies, Blanes, Breda, Hostalric, Massanes, Riells i Viabrea i Sant Feliu de Buixalleu

L’acte, que ha comptat amb la participació d’alcaldes i tècnics que participen en el projecte, s’ha iniciat amb els parlaments per part de l’alcalde d’Arbúcies i vicepresident del Consell Comarcal de la Selva, Pere Garriga, que ha fet èmfasi en el fet de tractar-se d’un projecte que aglutina fins a 18 ajuntaments, pertanyents a 2 províncies i 3 comarques diferents. Concretament, ha recordat que el Consell Comarcal de la Selva és l’ens que coordina el projecte, mitjançant un conveni de col·laboració amb tots els 18 ajuntaments participants, i que ara fa aproximadament un any es va fer la inauguració dels trams dels 11 primers municipis pertanyents a la demarcació de Barcelona i que avui, amb l’acte organitzat, es donaven per inaugurats els trams dels set municipis que pertanyen a la demarcació de Girona.

 

Es tracta d’un conjunt de rutes que segueixen el curs de la riera d’Arbúcies i el riu Tordera amb diverses ramificacions i que posen en valor el patrimoni natural i cultural de 18 municipis de 3 comarques -la Selva, el Maresme i el Vallès Oriental- a cavall de les províncies de Girona i Barcelona. En total són 187 quilòmetres de ruta senyalitzats, distribuïts en 20 trams que comprenen 6 espais naturals protegits.

El mot Tourdera fa referència al nom del riu Tordera i a la paraula francesa “tour”, que es fa servir popularment quan ens referim a “fer un recorregut”. El projecte va néixer el 2010 i s’ha completat ara. L’any passat es va fer la inauguració del tram que passa pels 11 municipis que administrativament pertanyen a la demarcació de Barcelona.

 

Per la seva banda, el diputat d’esports de la Diputació de Girona i vicepresident del Consorci Costa Brava Pirineus, Jordi Masquef, ha destacat l’esforç de la Diputació de Girona en el cofinançament d’aquest tipus de projectes de desenvolupament del territori per ajudar els municipis a emprendre iniciatives com la que es presentava avui.

 

Una vegada acabats els parlaments s’ha realitzat un petit recorregut per un dels trams de la “Ruta de la Tordera i riera d’Arbúcies”, concretament un tram nou de camí que s’ha construït al costat del molí de les Pipes i que permet el pas de les bicicletes i els senderistes sense la necessitat de passar per la propietat particular del molí. El recorregut efectuat també ha permès observar els elements de senyalització de la ruta, com banderoles de seguiment o fites, totes elles seguint la normativa de senyalització del Parc Natural del Montseny, que també ha estat present a l’acte amb el seu director, Lluís Martínez. En el retorn, s’ha aprofitat per passar per la part del darrera del molí, on s’observa la riera d’Arbúcies, l’antic pont romànic perfectament conservat, així com un pas de peixos habilitat al costat de la resclosa del molí.

 

El projecte de la ruta de la Tordera ha tingut un cost de 458.000 euros, dels quals la meitat han estat aportats per les diputacions de Girona i Barcelona i l’altra meitat pels 18 municipis que en formen part. La distribució de l’aportació que ha fet cada municipi s’ha calculat en funció dels quilòmetres quadrats de la seva superfície i del volum de població.

 

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.