Els agents TIC contractats pel Consell Comarcal de la Selva comencen a donar suport als ciutadans de diversos municipis

Aquestes persones s’han contractat a través de la convocatòria extraordinària del Programa Treball i Formació COVID-19

 

Els agents telemàtics que ha contractat el Consell Comarcal de la Selva han començat a donar suport als ciutadans amb les gestions electròniques o els tràmits de qualsevol administració o organisme públic. Aquestes catorze persones s’han contractat, en el marc de la convocatòria extraordinària del Programa Treball i Formació COVID-19.

Amb la contractació d’aquestes persones, amb perfil administratiu, es pretén donar resposta a les necessitats de les entitats locals en el context de crisi. I és que una de les necessitats detectades ha estat la dificultat que tenen els ciutadans i ciutadanes de la comarca de la Selva per apropar-se a l’administració i realitzar tràmits electrònics. Per això, des de l’ens selvatà es va creure oportú acollir-se a aquest programa que, a més de donar resposta a les necessitat de molts ciutadans que tenen dificultats a l’hora de realitzar diversos tràmits amb l’administració, donarà una oportunitat que aquestes persones que s’han contractat es reincorporin al món laboral durant un període de nou mesos.

En molts casos, tal com ha explicat el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, moltes de les persones que participen en els programes que s’impulsen des del servei d’Ocupació tenen l’oportunitat de continuar treballant en l’administració durant un llarg període de temps i fins i tot, en alguns casos, acaben consolidant el seu lloc de treball. L’objectiu d’aquests programes és, sens dubte, la creació de llocs de treball per a les persones de la comarca i en aquest cas explícitament, a més, es pretén que aquestes persones donin suport als ciutadans amb tot tipus de gestions electròniques.

 

Les principals tasques que realitzen aquestes persones són suport a la ciutadania, especialment col·lectius vulnerables, en les gestions de tràmits telemàtics, gestió de tràmits referents a l’ensenyament a distància i en serveis digitals d’ús quotidià. Així mateix, impulsen i donen suport en la tramitació de l’IDCAT, registre en espais de salut digitals, i en plataformes i xarxes socials.

Entre les seves tasques també hi ha la de realitzar formació als col·lectius més desfavorits perquè puguin esdevenir autònoms en relació amb la utilitat d’Internet, aplicacions mòbils i eines de comerç electrònic i el suport en tràmits de sol·licituds d'ajuts municipals. En els casos que sigui necessari, aquestes persones també realitzen altres tasques administratives d'atenció a la ciutadania.

Aquelles persones que vulguin disposar del suport de l’agent telemàtic cal que demanin cita prèvia al seu municipi.

Els ajuntaments col·laboradors i que han signat un conveni un conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal de la Selva i que, per  tant, disposen d’agent telemàtic són Anglès, Amer, Caldes, la Cellera de Ter, Fogars de la Selva, Riells i Viabrea, Sant Hilari Sacalm, Sant Feliu de Buixalleu, Santa Coloma de Farners, Sils, Tossa de Mar, Vilobí d’Onyar i Vidreres.

 

Aquest programa, que té una durada de nou mesos, està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya regulat per la Resolució TSF/1419/2020, de 16 de juny i l’Ordre TSF/156/2018, de 20 de setembre, l’Ordre TSF/115/2019, de 7 de juny i per l’Ordre TSF/20/2020, de 25 de febrer i cofinançat pel Fons Social Europeu en un 50% a través del Programa operatiu FSE de Catalunya 2014-2020.

Desenvolupament Social

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.