Es presenta el Circuit Gironí de Cros per la temporada 2021-2022

 

El calendari a la Selva serà: Santa Coloma,7 de novembre; Sant Hilari Sacalm, 21 de novembre; Vidreres,12 de desembre, i Caldes de Malavella, 23 de gener  

 

La sala Carles Raholade l'edifici de la Generalitat de Catalunya a Girona ha acollit aquest divendres al migdia la presentació del Circuit Gironí de Cros 2021-22. L'acte ha comptat amb la participació de la representant territorial d’Esports de la Generalitat, Anna Julià; el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu; el diputat d'Esports, Jordi Masquef i el president de la Federació Catalana d'Altetisme, Joan Villuendas. Enguany, Bouba Sabally del Club Atletisme Lloret La Selva, Esther Guerrero del New Balance i Santiago Catrofe del Club Atletisme Santa Cristina han apadrinat la competició.

La primera prova del Circuit Gironí de Cros tindrà lloc a Olot el proper 24 d'octubre, i la darrera es realitzarà a Caldes de Malavella el 23 de gener, que se celebrarà el Campionat Gironí de Cros. La resta de les proves que formen part del calendari del circuit de la temporada 2021/22 són: Calonge i Sant Antoni, el 31 d’octubre; Santa Coloma de Farners, el 7 de novembre; Girona, el 14 de novembre; Sant Hilari Sacalm, el 21 de novembre; Vidreres, el 12 de desembre – Cloenda del Gran Premi Consell Comarcal de la Selva-; i Banyoles, el 19 de desembre.
 
La responsable del Consell Català de l'Esport, Anna Julià, ha assenyalat durant la presentació que "tots els atletes de Girona esperen l'inici del Circuit Gironí de Cros, ja que per a ells és el començament de la pretemporada". Julià també ha indicat que "tenim participants que s'hi apunten sempre, i altres que s'hi van incorporant".

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha destacat l'impacte econòmic que representa una cita d'aquestes característiques per a les poblacions que organitzen alguna d'aquestes proves del circuit. I és que, tal com ha explicat, “en la darrera edició va venir gent de poblacions llunyanes com Lleida o Tarragona”. És a dir, que vénen participants que es queden a dormir, mengen i fan turisme per la zona i això evidentment repercuteix positivament al municipis”.

En el calendari presentat aquest divendres al migdia -8 d’octubre- també s'hi inclou la celebració del 30è Gran Premi Consell Comarcal de la Selva i del 17è Trofeu Diputació de Girona. "Hi ha molta feina al darrere de l'organització de la competició, però sempre hi volem ser perquè potenciem l'esport i, a més, hi ha un impacte econòmic als municipis que acullen les curses", ha assenyalat Salvador Balliu durant el seu parlament. De fet, la comarca de la Selva té quatre seus, i tres d'aquestes són les més veteranes del Circuit Gironí de Cros.
 
Per altra banda, el diputat d'Esports de la Diputació de Girona, Jordi Masquef, ha volgut destacar la col·laboració amb totes les administracions per consolidar aquest circuit i que sigui un referent a tot el territori català. En aquest sentit, Masquef ha instat “a continuar treballant com fins ara perquè les comarques gironines continuen essent el referent que és en la modalitat de cros”. Per la seva banda, el president de la Federació Catalana d'Atletisme, Joan Villuendas, ha assegurat que “tots aquells atletes que tenen com a objectiu fer alguna cosa important durant la temporada participen en algun dels cros”.

Pel que fa als tres atletes que han apadrinat la presentació del Circuit Gironí d’enguany – Esther Guerrero, Bouba Sabally i Santiago Catrofe- tots tres han destacat la bona feina que es fa des de les comarques gironines i concretament des del món local. Han agraït públicament la tasca dels consells esportius de les comarques gironines i, alhora, el suport que han tingut des de sempre de les institucions gironines. En l’àmbit esportiu, cada un d’ells ha donat a conèixer quines eren les seves aspiracions en els cros gironins.

 

 

 

 

 


 

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.