L'Orquestra Jove de la Selva fa balanç de l'any 2018

El Consell Comarcal de la Selva va acollir la reunió de la junta del Patronat i el Consell Plenari de l’Orquestra Jove de la Selva

 

El conseller comarcal, Joan Antoni Hervias, va participar a la sessió juntament amb representants dels 11 ajuntaments que formen part d’aquest Patronat

 

El Consell Comarcal de la Selva va acollir la reunió anual de la junta del Patronat de l’Orquestra Jove de la Selva el passat divendres, 22 de febrer, al migdia amb la participació del president, Joan Antoni Hervía i els vocals: Joan Martí, alcalde Santa Coloma, i Andreu Pujol, regidor de Breda. En el transcurs de la sessió es va donar a conèixer la liquidació del pressupost del 2018 i es va presentar la proposta del pressupost per al 2019. D’altra banda, també es va fer un resum de les principals activitats del 2018 i la proposta per al 2019.

Seguidament, una hora més tard es va celebrar la reunió del Consell Plenari, format per tots els membres que formen part del Patronat de la Fundació de l’Orquestra -representants dels 11 ajuntaments i de l’ens comarcal-, i es va donar a conèixer el balanç de les actuacions que es van dur a terme durant l’any 2018.
Una Orquestra amb un gran dinamisme

L’Orquestra Jove de la Selva va realitzar durant l’any 2018 un total de 88 assajos a Vilobí d’ Onyar, Santa Coloma de Farners i Arbúcies, 19 concerts, 4 col•laboracions benèfiques amb la Marató de TV3 i donacions de sang, 4 assajos oberts al públic als pobles on van assajar, unes colònies musicals i un Màster Music obert també a joves músics que no estan a l’Orquestra Jove de la Selva, un cap de setmana de treball d’inici de curs a Brunyola, diverses reunions amb directors i caps de corda amb pares, així com també amb institucions i el Consell Comarcal de la Selva i 2 proves d’accés a l’Orquestra Jove de la Selva.
També es va celebrar un concert amb escolanets de Montserrat i amb escoles de música de Banyoles i Sant Boi de Llobregat i es va iniciar l’intercanvi amb Rossell (València) i Escola de Música Ireneu Segarra (Palma de Mallorca).

El conseller de Joventut, Joan Antoni Hervias, va valorar molt positivament l’any que ha tingut la Jove Orquestra de la Selva. Hervias va recordar l’objectiu amb què va néixer ara fa 19 anys l’Orquestra: crear una orquestra a la comarca on poguessin tenir cabuda els joves que sortien de les escoles de música. El màxim responsable selvatà va recordar que actualment l’Orquestra compta amb més de cent joves repartits en cinc orquestres: inici corda, inici vent, corda, big band i ensemble de guitarres. A més, va recordar que cada any s’organitzen concerts benèfics a favor de La Marató de TV3, donants de sang, i que es van dur a terme els concerts als pobles patrons.

Tots els representants que formen part del Patronat van coincidir en assenyala que “l’Orquestra viu un molt bon moment, i els objectius pels quals va ser creada s’estan superant amb escreix.”

Prova d’això són el gran nombre d’activitats que l’Orquestra durà a terme durant l’actual exercici, i és que la reunió també va servir per donar a conèixer la proposta d’activitats d’aquest any 2019, entre les quals hi ha assajos cada dissabte a Vidreres, Santa Coloma de Farners i la Cellera de Ter. També participaran al III seminario internacional de Neurociència i educació” a l’Escola Montessori de Girona amb el reconegut director Juan Felipe Molano, el proper dia 27 d’abril. A l ‘igual que en anys anteriors, s’han programat diversos intercanvis amb altres escoles de música.

Enguany també es faran les proves d’accés per entrar a l’Orquestra Jove de la Selva al juny i al setembre, concerts als pobles que formen part del Patronat, les colònies musicals i el Master Music a la Llar de Santa Pau a Santa Pau de Segúries, cap de setmana musical de treball a Can Font de Brunyola, audicions a diverses llars i l’obertura de l’Orquestra Jove de la Selva als municipis per Nadal, entre altres.

En el marc d’aquesta reunió també es va acordar quins serien els actes de celebració del 20è aniversari Orquestra Jove de la Selva: concerts ens espais emblemàtics de la comarca i l’encàrrec d’una peça.

Tots els membres del Patronat han aprovat la proposta d’activitats per a aquest curs 2019.

 

 

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.