El Consell Comarcal de la Selva acull la reunió de la Junta del Patronat de l'Orquestra Jove de la Selva

 

 

 

Enguany, la Jove Orquestra celebra el 20è aniversari amb un seguit d'actuacions que donaran el tret de sortida el pròxim 16 de febrer a Riudellots, en el marc de Fiporc

S'ha fet balanç de l'any 2019 i s'han donat a conèixer les activitats que s'han programat per aquest any

 

El Consell Comarcal de la Selva ha acollit la reunió de la junta del Patronat de l'Orquestra Jove de la Selva aquest dimecres, 5 de febrer, al migdia a la sala d'actes de l'ens selvatà. En el transcurs de la sessió, en què hi han participat tots els membres del Patronat de l'Orquestra -representants dels 11 ajuntaments i de l'ens comarcal- , s'ha fet el balanç de les actuacions que s'han realitzat durant l'any 2019.

L'Orquestra Jove de la Selva ha dut a terme durant l'any 2019 un total de 77 assajos a la Cellera de Ter, Santa Coloma de Farners i Vidreres;13  concerts; 4 col·laboracions benèfiques amb La Marató de TV3 i donacions de sang, 3 assajos oberts al públic als pobles on han assaja;1 colònies musicals i Màster Music obert també a joves músics que no estan a l'Orquestra Jove de la Selva; un cap de setmana de treball d'inici de curs a Vilobí d’Onyar, diverses reunions amb directors i caps de corda amb pares, i també amb institucions i el Consell Comarcal de la Selva i 2 proves d'accés a l'Orquestra Jove de la Selva. També s’han fet intercanvis amb Rossell (València), Baule (França) i Escola de Música Ireneu Segarra (Palma de Mallorca). Finalment també han participat al “III Seminario Internacional de Neurociencia y Educación”  a l’Escola Montessori de Girona amb el gran director Juan Felipe Molano.


El conseller de Joventut i president d’aquesta entitat, Joan Antoni Hervias, ha valorat molt positivament l'any que ha tingut la Jove Orquestra de la Selva. En aquest sentit, Hervias ha recordat l'objectiu quan va néixer ara fa 20 anys l'Orquestra: la de crear una orquestra a la comarca on poguessin tenir cabuda els joves que sortien de les escoles de música. El màxim responsable selvatà ha recordat que actualment l'Orquestra compta amb més de cent joves repartits en cinc orquestres: inici corda, inici vent, corda, big band i ensemble de guitarres. A més, ha recordat que cada any realitzen concerts benèfics a favor de La Marató de TV3, donants de sang i han realitzat els concerts als pobles patrons.

Tots els representants que formen part del Patronat han coincidit en assenyalar: "L'Orquestra viu un molt bon moment, i els objectius pels quals va ser creada s'estan superant amb escreix."

En la reunió també s’ha donat a conèixer la proposta d'activitats per a l'any 2020, entre les quals hi ha els concerts que s’han programat amb motiu de la celebració del 20è aniversari de l’Orquestra, els intercanvis amb altres escoles de música, les proves d'accés per entrar a l'Orquestra Jove de la Selva al juny i al setembre, concerts als pobles que formen part del Patronat, les colònies musicals, fer audicions a diverses llars i obrir l'Orquestra Jove de la Selva als municipis per Nadal, entre altres.

Tots els membres del Patronat han aprovat la proposta d'activitats per a aquest curs 2020.

 

                                               Celebració del 20 è aniversari

Coincidint amb el seu 20 è aniversari, l’Orquestra Jove de la Selva ha programat un seguit de concerts, que donaran el tret de sortida el dia 16 de febrer a Riudellots de la Selva, en el marc de Fiporc i s’allargaran fins al 21 de juny a Vilobí d’Onyar. En total s’han programat 15 concerts, inclosos el de Riudellots i el de Vilobí. La resta es faran a Breda, Sils, Maçanet de la Selva, la Cellera de Ter, Tossa de Mar, Lloret de Mar, Sant Hilari Sacalm, Caldes de Malavella, Arbúcies-Breda, Hostalric, Vidreres, Santa Coloma de Farners i  Susqueda.

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.