L'Oficina Jove de la Selva del Consell organitza una formació virtual adreçada al professorat de secundària i a professionals de joventut de la Selva, sobre la prevenció de la conducta suïcida juvenil

L'Oficina Jove de la Selva, amb el suport del CRP Selva I, organitza una formació virtual adreçada al professorat de secundària i a professionals de joventut de la Selva, sobre la prevenció de la conducta suïcida juvenil.

El conseller de Joventut, Joan Antoni Hervías, ha assenyalat que: Ha quedat demostrat que les polítiques preventives són la millor eina que tenim per fer front a problemàtiques que afecten la salut pública, com ara la seguretat viària, la violència de gènere i, en aquest cas, la salut mental del col·lectiu juveni"l. Per això, des de l'Oficina Jove de l'ens selvatà es va pensar oferir una formació que permet que els i les professionals que treballem a prop de les persones joves coneguem millor la problemàtica de la conducta suïcida, el context actual, els factors que ens protegeixen i puguem desenvolupar eines de prevenció eficaces.

Des de fa uns anys, l'Oficina Jove ofereix formacions a professorat de secundària i a professionals de joventut de la comarca, que a banda de ser recursos útils per a la nostra tasca, són també espais d'interrelació entre les persones que treballem amb joves a la Selva, sigui des dels instituts o des de les polítiques de joventut. Aquest any, malgrat la situació excepcional que estem vivint, no volem deixar d'oferir aquest recurs que ens sembla molt valuós, adaptant-lo al mitjà virtual. Sabem que alguns de vosaltres esteu vivint situacions complexes a molts nivells, però també veiem en la flexibilitat horària del teletreball una oportunitat per formar-nos a distància. I, per sobre de tot, creiem que la formació que us proposem mereix l'esforç.

 

Sabem que és un tema que pot generar resistències (podem pensar que això no afecta als i les joves amb qui treballem, que no ens toca a nosaltres abordar-ho, que és un tema molt complex que ens sobrepassa...). Però el fet és que el suïcidi és la primera causa de mort no natural entre les persones d'entre 15 i 29 anys al nostre país. I a més és una realitat invisibilitzada i silenciada. I tots/es nosaltres, cadascú des del seu lloc, podem fer-hi alguna cosa. Aquesta formació pretén abordar aquest tema tabú, trencar mites, fer-nos coneixedors de la realitat i preparar-nos per la detecció i prevenció.

La formació va a càrrec d'Isaac Lloveras Bernat, psicòleg i sociòleg per la Universitat de Illinois a Chicago, Màster en Polítiques públiques socials i Postgrau en Psicologia d'urgències i catàstrofes. És supervisor al centre BITAL del SEM Catalunya i consultor en polítiques de salut i joventut. 

La formació s'està duent a terme des dell dia 13 de maig a través de la plataforma Zoom. Una part de la formació és per vídeo-conferència en grup i després es treballarà individualment una proposta d'intervenció amb l'assessorament del professor. L'horari indicat és de 10h a 15h, tot i que la  vídeo-conferència serà més breu i es farà el dia 13 de maig a les 10h i el treball posterior es farà en horaris que es pactaran individualment amb el professor, però el temps estimat de dedicació global és de 5 hores. La formació és acreditada pel Departament d'Educació i és gratuïta.

Joventut

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.