El Consell Comarcal de la Selva i l'Ajuntament de Blanes posen en marxa una campanya d'identificació i cens de gats i gossos

Del 7 al 31 de gener, tant la implantació del xip com l’alta censal de gats i gossos seran gratuïtes

 

El Consell Comarcal de la Selva i l’Ajuntament de Blanes Selva posen en marxa una Campanya d’Identificació i Cens adreçada als propietaris de gats i gossos d'aquesta població. Des d’aquest dilluns, 7 de gener, i fins al proper dijous dia 31 d’aquest mateix mes, tant la implantació del xip com l’alta censal seran totalment gratuïtes.

Un cop finalitzi aquesta campanya, els propietaris d’animals de companyia caldrà que paguin les corresponents taxes per fer l’alta censal, que a l’Ajuntament de Blanes signifiquen un cost de 9,08 € pels gossos i gats, i 51,23 € pels gossos perillosos. Actualment, en aquest municipi hi ha censats uns 800 gats i gossos, i el que es vol és promoure una tinença responsable dels animals de companyia.

Per poder beneficiar-se de la campanya és indispensable que els gossos i gats resideixin a Blanes. A partir d’aquí, cal concertar hora trucant per telèfon a qualsevol dels centres col•laboradors. L’Ajuntament va convidar a participar-hi els cinc centres veterinaris que hi ha actualment al municipi, dels quals se n’hi han adherit quatre:

- Clínica Veterinària Mireia Balliu – C/Jaume I, 48 – 972 330 943
- Clínica Veterinària Rodamón – C/Josep Tarradellas, 6 – Tel 972 352 046
- Clínica Veterinària 4Vents – C/Provença, 22 – Tel 972 355 420
- Centre Veterinari Canvet – C/Anselm Clavé, 78 – Tel 972 338 498

En accedir a col•laborar, els centres veterinaris es comprometen a dur a terme la identificació de la mascota, així com a omplir el formulari d’alta sense que signifiqui cap cost per als propietaris. El Consell Comarcal de la Selva i l’Ajuntament de Blanes han facilitat els xips i els talonaris de registre als veterinaris que s’han adherit a la campanya, i quan hagi finalitzat recolliran els fulls d’inscripció i procediran a fer efectiu el registre de les mascotes al cens.

Promoció d’una tinença responsable de gats i gossos

L’objectiu de la campanya, doncs, és facilitar als propietaris la identificació i registre de les seves mascotes perquè, en cas que es perdin, sigui molt més fàcil localitzar-ne els amos i els els gats i gossos puguin retornar amb ells.

L’any 2017 el servei comarcal de recollida de gossos perduts o abandonats (CAAS) va gestionar la recollida de 145 animals a Blanes (144 gossos i 1 gat). Pel que fa a l’any passat, pendents encara de les xifres corresponents al darrer trimestre de l’any 2018, en els 9 primers mesos a Blanes ja se n’havien recollit un total de 105, havent estat els quatre mesos de treball més intensos el juny i el juliol, amb 20 animals cadascun dels mesos, així com el setembre, amb 15, i el gener amb 13. En general, del total d’animals recuperats, únicament un 35% estaven identificats i registrats al cens de l’Ajuntament de Blanes.

El servei de recollida d’animals abandonats va ser assumit pel Consell Comarcal de la Selva l’any 1989 i va començar a ser operatiu el 1990. Des de llavors i fins a desembre del 1998 el servei el va estar realitzant la Societat Protectora d’Animals i Plantes de Tossa de Mar, en virtut del contracte signat entre aquesta entitat i el Consell Vomarcal.

El novembre de l’any 1996, el Consell Comarcal de la Selva va iniciar les obres de les noves instal•lacions, situades al municipi de Tossa de Mar, uns treballs que van finalitzar el novembre de 1997. Les instal•lacions inclouen 58 gàbies dobles, amb capacitat per a entre 130 i 150 animals. A més, hi ha l’edifici de serveis on hi ha la clínica veterinària, la sala de cures i altres dependències complementàries.

L’any 2016, el Centre d’Acollida d’Animals a la Selva (CAAS) va ampliar les seves instal•lacions amb la construcció d’un pati exterior de 450 m 2 d’esbarjo per als gossos, en uns terrenys cedits per l’Ajuntament de Tossa de Mar. Durant el 2017 i també l’any 2018 s’han anat fent posteriors inversions destinades al manteniment i millora de les instal•lacions.

Els recursos humans del CAAS durant el 2017 van ser quatre operaris a jornada completa, un veterinari a mitja jornada, un tècnic encarregat de coordinar el servei, i un operari de reforç durant tot l’estiu.

El servei comarcal inclou tant la recollida d’animals abandonats o perduts, com el servei d’estada i manteniment.

 

Medi Ambient

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.