Més d'un centenar de persones assisteixen a la presentació del nou servei de recollida porta porta d'Osor

Aquest és el sisè municipi de la Selva que posa en marxa el servei de recollida porta a porta de residus

 

 

Més d’un centenar de persones van assistir a la presentació del nou servei de recollida porta a porta d’Osor. Durant l’acte, l’alcalde d’Osor, Joan Pla, va destacar l'interés del municipi d'incrementar els nivells de reciclatge i complir amb els compromisos mediambientals i reglamentaris provinents del govern català i d'Europa. Per la seva banda, els tècnics del Consell Comarcal i l'empresa NORA van aprofundir en el funcionament del servei i el desenvolupament de la campanya informativa que comença aquest dimarts, dia 9 d'abril.


En relació amb el servei, els responsables de NORA van emfatitzar l'esforç dut a terme pels tres agents implicats: Ajuntament, Consell Comarcal i NORA, per dissenyar un servei a mida de les característiques de la població, amb alguns carrerons inaccessibles per vehicles.

Osor, amb una població de 400 habitants, és el sisè municipi de la comarca de la Selva que s’afegeix a la recollida porta a porta dels residus.

Com en el cas dels seus predecessors -Breda, Riudellots de la Selva, Sant Hilari Sacalm, Vilobí d’Onyar i un sector de la vila de Blanes- Osor ha optat per substituir els contenidors al carrer pel model de servei més eficient conegut fins ara.

Després de l’acte de presentació del passat divendres al vespre, totes les llars, comerços i entitats municipals estan convocades a diferents actes i punts informatius on podran recollir l’equip de reciclatge que els pertoca, que inclou un cubell de color groc per a la recollida d’envasos que ve xipat per tal de conèixer l’ús que en fa cada usuari.
D'altra banda, la campanya informativa arribarà a tots els sectors de la població, tant els pertanyents als sectors porta a porta com als disseminats a qui també s'explicarà l'obligatorietat de reciclar.


El municipi d'Osor està dividit entre el mateix nucli d'Osor, el nucli de Les Mines, diverses llars ubicades a la carretera de Susqueda i un gran nombre de cases disseminades a l'entorn dels tres sectors.


El dia 29 d’abril desapareixen d’aquest petit municipi tots els contenidors de rebuig, envasos i paper, i hi quedaran només els de vidre i els compostadors comunitaris, i l’endemà, el dia 30, s’inicia el primer servei porta a porta.

El servei d’Osor té la particularitat de combinar-se amb el compostatge casolà i comunitari per a la gestió de la fracció orgànica, que practica des de fa anys. De fet, tal com han explicat tècnics de l’ens selvatà, gràcies al compostatge, el dimensionament del servei porta a porta és menor comparat amb el d’altres municipis, ja que no ha de recollir la fracció orgànica.


Com acostuma a passar en les implantacions dels serveis de recollida porta a porta, s’espera que Osor arribi a tocar el 80% de reciclatge des dels primers dies i dupliqui la ràtio que havia registrat fins ara.

D’aquesta manera, la població d’Osor pretén complir amb el seu compromís vers el medi ambient i vers les normatives europees i catalanes que exigeixen, a tots els municipis, el 60% de reciclatge abans d’acabar el 2020.

 

Osor s’adhereix a la deixalleria supramunicipal de la Cellera de Ter

En el marc d’aquest canvi en el servei de recollida de residus, Osor incorpora una altra novetat important als seus serveis municipals sobre residus, ja que s’adhereix a la deixalleria supramunicipal de la Cellera de Ter, que ara ja utilitzen Anglès, Amer i la Cellera de Ter.


 

Medi Ambient

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.