El Parc Mediambiental de la Selva acull una jornada sobre la fertilització orgànica amb compost

Més d’una seixantena de persones han assistit a la jornada sobre la fertilització orgànica amb compost, que s’ha celebrat aquest dimecres al matí al Parc Mediambiental de la Selva. La benvinguda i presentació de la sessió ha anat a càrrec del director de Planificació Estratègica (ARC), Francesc Giró, el cap de l’Oficina Comarcal del DARP a la Selva, Carles Ros i el conseller de Gestió de Residus i Sanejament del Consell Comarcal de la Selva, Quim Vivas.

Després de la sessió inaugural, la cap del departament de Protecció del Sòl de l’Àrea d’Economia Circular de l’Agència de Residus de Catalunya, Meri Pous, ha ofert la xerrada “El compost a Catalunya. Matèries i producció”. Seguidament, el torn ha estat per a la cap de la unitat de Medi Ambient, Mònica Peso, que ha parlat de les millores de la recollida de la fracció orgànica, el procés de compostatge i la producció de compost a la comarca de la Selva.

La matinal ha continuat amb una sessió sobre els beneficis d’aplicar compost en sols agrícoles a càrrec del professor d’edafologia de la Universitat de Barcelona Joan Romanyà.

En la jornada d’avui, que ha estat seguida amb molt d’interès per part de tots els assistents, s’ha organitzat una taula rodona que ha tingut com a temàtica les experiències amb el compost i l’ús de la matèria orgànica, en què hi han participat en Pere Arbonés – Avellana de Brunyola; Sara Camps-Horta ecològica, Vessana; Joan Miquel Picanyol –Cultius extensius- Josep Maria Vallès, director de Tarpuna SCCL Joan Masmiquel, tècnic de l’ADV Avellana de Girona i Eduard Vinyolas –treballs agrícoles Vinyolas.

 

 

En la darrera part d’aquesta jornada hi ha hagut dues activitats pràctiques: d’una banda la sessió pràctica amb mostres de compost, que ha comptat amb una activitat dinàmica i interactiva i una exposició de compost de diferents orígens; i de l’altrea, s’ha fet una visita a la planta de compostatge.

 

Aquesta era la quarta sessió que s’organitza des del Departament de Territori Sostenibilitat, el Departament d’Agricultura, Ramaderia Pesca i Alimentació i l’Agència de Residus de Catalunya. En aquestes sessions de treball es pretén potenciar la comunicació del cicle de la matèria orgànica a les plantes de compostatge i al sector agrari, i informar de com és el compost, d’on prové, com l’hem d’utilitzar i quins són els seus beneficis. 

Hi han participat usuaris de matèria orgànica que han pogut compartir les seves experiències i els assistents han pogut interactuar amb mostres de compost exposades gràcies a la col·laboració de les diferents plantes del territori.

 

 

Medi Ambient

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.