El municipi de Sils inicia el procés de canvi cap a la recollida de residus porta a porta

La gestió d’aquest sistema de recollida de residus es farà a través del Consell Comarcal de la Selva i està previst que es posi en marxa el mes d’octubre de 2020

 

La població de Sils ha iniciat el procés de canvi cap a la recollida de residus porta a porta. Així ho ha avançat l’ens selvatà, que s’encarregarà de la gestió. En aquests moments, des del Consell Comarcal de la Selva s’ha iniciat la campanya de comunicació a la població, que es desenvoluparà en diverses fases durant els pròxims mesos fins a la implantació d’aquest nou servei de recollida de residus, que està previst que sigui el mes d'octubre.

El nou sistema de recollida de residus porta a porta consisteix en dipositar els residus a la porta de casa correctament separats en les fraccions que ja coneixem: orgànica, resta, envasos, paper i vidre. Pel que fa al vidre, preveiem mantenir-ne la seva recollida amb els mateixos contenidors del carrer.

En aquest sentit, des de l'ens selvatà s'organitzaran conjuntament amb l'Ajuntament diverses reunions amb representants de totes les associacions, entitats i comunitats de veïns per fer-les coneixedores de totes les novetats fins a la implantació de la recollida porta a porta. 

De fet, aquest dimarts -2 de juny- al vespre, l’empresa de serveis mediambientals NORA encarregada d’implmenetar el servei de recollida de residus porta a porta a Sils, va organitzar una reunió informativa dirigida als regidors del ple de l’Ajuntament.

La sessió és una de les moltes reunions que està previst que es vagin organitzant fins al proper octubre amb els diversos col·lectius del municipi per donar a conèixer tota la informació necessària per preparar-se per l'arribada d'aquest nou model de recollida de residus a aquesta població.

Per què es recicla més amb aquest model?

Les xifres ens demostren que amb aquest model de recollida porta a porta es recicla més: el reciclatge és obligatori i cada llar es responsabilitza directament de deixar els seus residus ben separats a la porta de casa seva. Per facilitar aquest control, com a mínim un dels cubells emprats porta un xip electrònic que l’identifica amb l’adreça de la llar.

El reciclatge beneficia el medi ambient per molts motius que, a més a més, relacionen medi ambient amb economia. I és que els residus reciclats no són altra cosa més que recursos materials que ens permeten fabricar nous articles i reduir substancialment l’extracció de matèries primeres del planeta..

 

Foto: imatge de la reunió que es va fer el dimarts, dia 2 de juny, amb els regidors del ple de l'Ajuntament de Sils. Va anar a càrrec de l'empresa de serveis mediambientals NORA encarregada d'implementar el servei de recollida de residus porta a porta a Sils.

 

Medi Ambient

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.