L'Ajuntament de Sils i el Consell Comarcal de la Selva organitzen diverses reunions presencials per donar a conèixer el procés d'implementació del servei de recollida de residus porta a porta als barris

La gestió d'aquest sistema de recollida de residus es farà a través del Consell Comarcal de la Selva i està previst que es posi en marxa el mes d'octubre de 2020

 

La població de Sils ha iniciat el procés de canvi cap a la recollida de residus porta a porta. Per això, el consistori silenc i el Consell Comarcal de la Selva, que s’encarregarà de la gestió del sistema de recollida de residus, han organitzat diverses reunions presencials per donar a conèixer el procés d’implementació d’aquest servei als barris.

D’aquesta manera, els veïns i veïnes de Sils podran conèixer de primera mà quin és el procés d’implementació del porta a porta als barris, el calendari de les actuacions que s’hi durà a terme i, alhora també podran resoldre tots aquells dubtes que tinguin sobre aquest servei i la seva posada en funcionament.

La primera de les reunions ha estat a King Park, a l’entrada de la caseta de la Urbanització el dimecres, dia 8 de juliol, a les vuit del vespre. A la reunió hi ha assistit l’alcalde, Eduard Colomé, el regidor de Medi Ambient, Sergi Urzay, el regidor de Barris i Veïnats, Francesc Ponce així com també un representant de l’empresa NORA i un tècnic del Consell Comarcal de la Selva. Més d'una cinquantena de veïns han participat en aquesta primera trobada informativa que s'allargaran fins al proper mes d'octubre amb els diversos col·lectius de la població.

Una altra de les sessions informatives que s’han programat és a Vallcanera. Aquesta es farà al Centre Cívic de Vallcanera el dijous, 9 de juliol, a les vuit del vespre. A la reunió també hi participarà l’alcalde, Eduard Colomé, i el regidor de Medi Ambient, Sergi Urzay, el regidor de Barris i Veïnats, Eduard Ponce, així com també un representant de l’empresa NORA i un tècnic de l’ens selvatà.

La darrera sessió informativa d’aquesta setmana serà al Centre Cívic de Les Comes el divendres, 10 de juliol, a les vuit del vespre. L’ordre del dia serà el mateix que en la sessió de King Park i la de Vallcanera amb el procés d’implementació del porta a porta als barris com a punt principal i el calendari d’actuacions a dur a terme i seguidament es farà un torn obert de precs i preguntes entre els veïns que assisteixin a aquestes reunions.

 

Per què es recicla més amb aquest model?

Les xifres ens demostren que amb aquest model de recollida porta a porta es recicla més: el reciclatge és obligatori i cada llar es responsabilitza directament de deixar els seus residus ben separats a la porta de casa seva. Per facilitar aquest control, com a mínim un dels cubells emprats porta un xip electrònic que l’identifica amb l’adreça de la llar.

El reciclatge beneficia el medi ambient per molts motius que, a més a més, relacionen medi ambient amb economia. I és que els residus reciclats no són altra cosa més que recursos materials que ens permeten fabricar nous articles i reduir substancialment l’extracció de matèries primeres del planeta.


 

 

Medi Ambient

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.