El Consell Comarcal de la Selva presenta La Portanoves del porta a porta a les poblacions de Caldes, Hostalric i Sils el pròxim dimarts 24 de novembre

Està destinada a mantenir informats els ciutadans i les ciutadanes d'aquestes tres poblacions selvatanes en el seu compte enrere cap a la implantació del seu nou servei de recollida de residus porta a porta

 

La presentació oficial es farà a les 11 del matí, de forma simultània a les tres poblacions

 

El Consell Comarcal de la Selva, encarregat de la gestió del servei de recollida porta a porta a Caldes de Malavella, Hostalric i Sils, presentarà La Portanoves del Porta a Porta el proper dia 24 de novembre. Està previst que es faci un acte simultani a les tres poblacions, a les onze del matí, i que servirà per donar el tret de sortida oficial al compte enrere cap a la implantació d’aquest nou sistema de gestió de residus.

Les tres poblacions selvatanes, que es troben en plena campanya preparatòria de la implantació del seu nou servei municipal de recollida de residus porta a porta, reforcen la campanya i s'adapten a les circumstàncies actuals amb aquest nou element informatiu batejat com La Portanoves del porta a porta.  La Portanoves del porta a porta està destinada a mantenir informats a tots els ciutadans i ciutadanes de les poblacions de Caldes de Malavella, Hostalric i Sils en el seu compte enrere particular cap a una innovació municipal que, de ben segur, marcarà un abans i un després cap a la sostenibilitat de cada poble i de la comarca de la Selva.

 

Les fases de La Portanoves

La Portanovesanirà adaptant el seu color i el seu missatge al moment concret en el que es trobi la campanya ciutadana i es pugui fixar la data del canvi. Així està previst que la primera Portanoves sigui de color verd. Aquesta serà l'encarregada de mantenir a tothom en alerta i s'estrenarà a tots tres municipis el dimarts, 24 de novembre, a les 11 del matí, en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Unes setmanes després, La Portanoves passarà a ser groga i ja anunciarà la data definitiva d'implantació del nou servei a cada poble. Està previst, si la situació actual de pandèmia ho permet, que es faci efectiu els primers mesos de l'any vinent. A la població de Sils s'implantarà el mes de febrer; a Caldes de Malavella, el mes de març; i finalment el mes d'abril a Hostalric.

Un cop el servei de recollida porta a porta ja hagi començat, La Portanoves es tornarà blava per fer de reclam per a aquells veïns i veïnes que no s'hagin assabentat de la campanya i de sobte es trobin que han desaparegut els contenidors del carrer. I, aproximadament, un mes més tard apareixeràLa Portanoves bruna, que donarà a conèixer amb quin grau de diferència s'han capgirat els resultats del reciclatge municipal.

El Consell Comarcal de la Selva, encarregat de la gestió de residus a altres municipis que ja varen posar en marxa aquest model de recollida porta a porta fa uns anys, ha assegurat que amb l'experiència que tenen és molt probable que els resultats de reciclatge es capgirin del tot respecte dels actuals. Amb només un mes després de començar el nou servei: passant de la mitjana actual del 30% a superar els 70%.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha assegurat que si es poden assolir aquests resultats “els municipis de Caldes, Hostalric i Sils veuran acomplertes les seves obligacions com a municipis catalans i europeus pel que fa el reciclatge i la sostenibilitat”. En aquest sentit, Balliu ha recordat que Europa i Catalunya exigien que “abans d'acabar l'any 2020 tots els municipis haguessin assolit la separació mínima del 60% dels residus. Davant d'aquest escenari que tenim de cara els pròxims mesos, ha afegit, " hem de ser molt optimistes i ser conscients que possiblement aquests tres municipis, ja ho hauran superat pocs mesos més tard".

Medi Ambient

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.