La població de Sils implanta el nou sistema de recollida de residus porta a porta el pròxim dilluns dia 8 de febrer

Durant tot el dissabte hi haurà un punt informatiu de repartiment de contenidors al davant de l’Ajuntament

 

La gestió del servei de recollida de residus municipal està delegada al Consell Comarcal de la Selva

La població de Sils implanta el nou sistema de recollida porta a porta el pròxim dilluns dia 8 de febrer. Per aquest motiu, des de fa quatre setmanes, s’ha dut a terme el repartiment de contenidors en cadascun dels nuclis de població (les Comes, Vallcanera, King Park, Mallorquines i nucli de Sils) i la campanya es rematarà aquest dissabte,dia 6, amb el darrer punt de repartiment, que s’allargarà durant tot el dia davant de l’Ajuntament.

D’aquesta manera,  aquelles persones que no han recollit el seu kit de reciclatge tenen una nova oportunitat per fer-ho. Alhora, el punt informatiu també servirà per resoldre qualsevol tipus de dubtes o qüestions que puguin tenir sobre aquest nou sistema de recollida de residus.

De fet, el consistori silenc, conjuntament amb el Consell Comarcal de la Selva –que és qui té delegat aquest servei i l’executa a través de l’empresa NORA, SA, - han dut a terme una campanya de comunicació a la població, que s’ha desenvolupat en diverses fases durant els darrers sis mesos. En aquest sentit, cal recordar que s’han organitzat diverses accions tant al nucli urbà com als diversos veïnats amb l’objectiu de donar a conèixer el funcionament i els avantatges que suposarà la incorporació d’aquest nou sistema de recollida de residus. Així mateix, s’han fet reunions amb tots els col·lectius del municipi. Aquestes accions han anat acompanyades de punts informatius de repartiment de cubells  a l’exterior, i complementats amb altres mesures que s’han adaptat a la situació de la Covid-19.

Durant el darrer mes s’han establert diversos punts informatius de recollida de contenidors per tal que tots els veïns tinguessin tots els cubells el dia de la posada en funcionament d’aquest nou sistema. Amb tot però, l’Ajuntament i el Consell Comarcal habilitaran una oficina d’atenció al públic que s’allargarà durant un mes i mig per atendre les persones que no tenen el material.

Retirada de contenidors i posada en funcionament del nou servei de recollida de residus

Durant el pròxim cap de setmana (dies 6 i 7 de febrer), el Consell Comarcal de la Selva –a través de l’empresa NORA, SA- retirarà tots els contenidors del carrer. Està previst que dissabte retiri els contenidors de les urbanitzacions i disseminats i el diumenge els del nucli urbà.

El nou sistema de recollida de residus porta a porta consisteix a dipositar els residus a la porta de casa correctament separats en les fraccions que ja coneixem: orgànica, resta, envasos, paper i vidre. Pel que fa al vidre, es preveu que se'n mantingui la recollida amb els mateixos contenidors del carrer.

Per què es recicla més amb aquest model?

Les xifres ens demostren que amb aquest model de recollida porta a porta es recicla més: el reciclatge és obligatori i cada llar es responsabilitza directament de deixar els residus ben separats a la porta de casa seva. Per facilitar aquest control, com a mínim un dels cubells emprats porta un xip electrònic que l’identifica amb l’adreça de la llar.

El reciclatge beneficia el medi ambient per molts motius que, a més a més, relacionen medi ambient amb economia. I és que els residus reciclats no són altra cosa més que recursos materials que ens permeten fabricar nous articles i reduir substancialment l’extracció de matèries primeres del planeta.


Foto: Imatge d'un dels punts informatius que s'ha organitzat a la població de Sils durant la campanya de comunicació del nou servei de recollida de residus porta a porta a càrrec de l'empresa de Serveis Mediambientals NORA.

Medi Ambient

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.