La població de Caldes capgira els resultats de reciclatge amb el nou sistema de recollida porta a porta durant els primers dos mesos

Amb el lema “Felicitats gent de Caldes”, el Consell i l’Ajuntament han donat a conèixer les primeres xifres del nou sistema de recollida de residus

 

Amb el lema “Felicitats gent de Caldes”, el Consell Comarcal de la Selva i l’Ajuntament de Caldes de Malavella han donat a conèixer els resultats de reciclatge de les primeres setmanes de la posada en funcionament d’aquest nou sistema de residus a aquesta població.

I és que, tal com ha explicat el conseller de Medi Ambient del Consell Comarcal de la Selva, Quim Vivas, poblacions com les de Caldes on la participació dels veïns i veïnes ha estat clau durant la campanya de comunicació –xerrades, punts informatius i altres activitats- ha repercutit favorablement en la resposta d’aquests a l’hora de reciclar. En aquest sentit, Vivas ha assenyalat que passar d’un 32 per cent, a un 84 per cent amb tan poc temps és un molt bon resultat.

La fracció orgànica ha experimentat el canvi substancial més important, passant d’un 16,92% al 55,59%, i aquest fet és doblement representatiu ja que la fracció orgànica és un dels residus que històricament havia obtingut pitjors resultats, tan a Caldes com a la resta de la comarca.

L’augment exponencial de la recollida selectiva a la població de Caldes de Malavella s’ha fet visible especialment durant aquests primers dos mesos de funcionament del porta a porta en les fraccions de rebuig i orgànica. Així, la recollida de rebuig ha descendit del 68,26% al 15,49%, mentre que la recollida d’orgànica tal com comentàvem ha augmentat del 16,92% al 55,59%.

Pel que fa la resta de fraccions, la recollida d’envasos ha crescut del 6,39% al 13,02%, la recollida de paper, ha augmentat del 5,70% al 9,76%; i la fracció de vidre ha millorat d’un 2,74 a un 6,14%.

El servei de recollida porta a porta de Caldes s’efectua al nucli i a 4 veïnats residencials, Can Solà Gros, Tourist Club, Malavella Park i Els Tapiots, on també s’ha arribat al bon resultat del 84%.

Amb menor grau però també amb un ascens important de la participació en el reciclatge es troben la resta de veïnats residencials del municipi que mantenen el servei amb contenidors, però ubicats en un recinte d’accés electrònic amb identificació d’usuari. Així, els veïnats de Aigües Bones, Llac del Cigne i Can Carbonell han arribat a un 44% de reciclatge; més d’un 10% d’increment respecte l’etapa anterior.

I, per últim, una darrera dada molt representativa del canvi d’hàbits de la població de Caldes en general és la duplicació del nombre de visites mensuals que està registrant la deixalleria municipal. Preveient aquest increment, el disseny del servei ja va optar per ampliar els horaris d’obertura amb el porta a porta, afegint el diumenge al matí.

Medi Ambient

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.