El nou equip d’agents mediambientals de la Selva ha tornat al carrer aquesta Setmana Santa

L’ens selvatà va implantar un equip d’agents distribuïts pels municipis on té delegada la gestió de residus

Les seves funcions combinen la informació ciutadana i comercial, la difusió de noves campanyes comunicatives relacionades amb el reciclatge i el medi ambient, i el control del correcte ús dels serveis

 

La xarxa de vigilància ambiental, basada en la figura de l’agent ambiental de la Selva, va ser implantada pel Consell Comarcal de la Selva l’any 2019 amb l’objectiu de disposar d’un equip d’agents distribuïts pels municipis on el Consell Comarcal té delegada la gestió dels residus.

Aquest programa es troba finançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya dins del Programa Treball i Formació de la línia DONA (*), que aquest any, ha permès la incorporació de cinc noves agents ambientals.

Enguany, les agents ambientals desenvoluparan la seva tasca als municipis d’Amer, Breda,  Brunyola i Sant Martí Sapresa, Caldes de Malavella, Hostalric,  Riudarenes, Riudellots de la Selva,  Sant Julià del Llor i Bonmatí, Sils, Susqueda, Santa Coloma de Farners, Tossa de Mar i Vilobí d’Onyar, Salitja i Sant Dalmai.

Les seves funcions combinen la informació ciutadana i comercial, la difusió de noves campanyes comunicatives relacionades amb el reciclatge i el medi ambient, el control del correcte ús dels serveis i també la supervisió del seu correcte funcionament.

Després d’unes setmanes de formació, aquesta Setmana Santa les agents ambientals han estrenat la seva presència al carrer amb diferents tasques, de les quals destaquen les parades informatives per al foment de la correcta depositació del vidre als contenidors del carrer, amb l’obsequi de bosses de ràfia verdes amb missatges per a la separació correcta d’aquesta fracció.

*El  Programa Treball i Formació està regulat per la Resolució EMT/2412/2022, de 21 de juliol, per la qual s'obre la convocatòria per a l'any 2022, en relació amb les actuacions del Programa Treball i Formació, de la línia DONA (SOC – TRFO EELL DONA) (ref. BDNS 641046) i l’Ordre EMT/176/2021, de 9 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions del Programa Treball i Formació (SOC - Treball i Formació).

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.