El president del Consell, Salvador Balliu, assisteix a l'arribada del pelegrí a Santa Coloma, el dia 20, i també participa en els actes de Tossa de l'endemà

Un total de 1067 persones varen acompanyar el pare pelegrí en el recorregut d’anada a Santa Coloma

El president del Consell, Salvador Balliu, assisteix a l’arribada del pelegrí a Santa Coloma, el dia 20 a entrada de fosc, i també participa en els actes de Tossa l’endemà

 

Un any més el pelegrí de Tossa de Mar, que enguany era Jordi Ribas Ortiz ha complert la seva promesa a Sant Sebastià i, per tant, el vot del poble. Després de recórrer vuitanta quilòmetres, entre l’anada a Santa Coloma i la tornada a Tossa, el pare pelegrí ha complert el vot del poble.


El pare pelegrí, Jordi Ribas Ortiz, de 47 anys i veí de Tossa, va arribar diumenge al vespre a Santa Coloma, on va ser rebut per diverses autoritats locals i comarcals. Entre les autoritats que el van rebre hi havia el president del Consell Comarcal, Salvador Balliu; l’alcaldessa de Tossa de Mar, Gisela Saladich, i l’alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí a més de diversos regidors de l’Ajuntament de Santa Coloma i Tossa de Mar. Entre la comitiva que acompanyava el pelegrí hi havia el síndic, Francesc Nadal Alonso, que és regidor de l’Ajuntament de Tossa de Mar i,alhora, conseller comarcal.


Després de passar la nit a Santa Coloma, el pelegrí de Tossa va continuar la tradició el dilluns a les set del matí, quan es va celebrar una missa. Després de la cerimònia, el pare pelegrí, va emprendre els 40 quilòmetres de tornada fins a Tossa, amb l’acompanyament de 397 fidels, amb un itinerari amb diverses aturades, la primera a les Mallorquines, on van reposar per esmorzar. A continuació, el pare pelegrí va passar per Can Noguera, Santa Ceclina, Can Garriga, Ca l'Aromir, i al voltant de les set del vespre feia l'entrada a Tossa, on es va dirigir a l'antic hospital de Sant Miquel i va ser rebut per les autoritats al so de la campana de la capella de Sant Miquel.
Seguidament, i amb un silenci absolut, la comitiva es va dirigir a la capella dels Socors. Davant de l’església els pelegrins van resar part del rosari mentre s’hi congregaven els veïns per donar-los la benvinguda a la vila.

El Pelegrí compleix el Vot del Poble


El síndic, Francesc Nadal Alonso, acompanyat per l'alcaldessa, Gisela Saladich, va demanar al pare pelegrí els documents acreditatius del compliment del vot i, un cop verificats, el síndic va pronunciar les esperades paraules: "S'ha complert el vot", que van donar pas a l'emotiu cant de la “Cançó dels pelegrins”. Un any més, es confirmava la tradició de gairebé 600 anys d'història del poble de Tossa de Mar. Tot va acabar amb la processó de tornada fins a l'església parroquial i el retorn de la imatge de Sant Sebastià, on estarà fins a l'any vinent.
A la processó hi varen participar representants de diverses poblacions i també el president de l’ens comarcal, Salvador Balliu: l’alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí, i diversos regidors de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners.
 

La pluja va fer que molta gent que tenia previst fer el Pelegrí desistís i, finalment, no el fes. Per això, tot i coincidir en cap de setmana, la participació no va ser la de l’any anterior. El diumenge, en el viatge d’anada a Santa Coloma, van acompanyar el pare pelegrí un total de 1067 persones, 536 dones –dels quals 42 descalces-, i 455 homes –dels quals 34 descalços-


El pare pelegrí d’aquest any, Jordi Ribas Ortiz “Piu”, té 47 anys, està casat i té dos fills. En Jordi Ribas, electricista de professió feia més de 30 anys que tenia demanat ser pare pelegrí i aquella sol•licitud per ser pare pelegrí ha arribat aquest 2019.

 


 

Política comarcal

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.