El Consell Comarcal de la Selva reitera que cal endurir les penes per robatoris

Davne Galvany pren possessió com a nova consellera comarcal en substitució de Quim Torrecillas, que va deixar el càrrec el desembre passat


En el ple d’aquest dimarts es va acordar la necessitat d'impulsar canvis legislatius arran de l'increment de casos a la zona

 

El Consell Comarcal de la Selva ha reiterat la necessitat d'endurir les condemnes per robatoris i furts després d'un augment de casos a la zona. En el ple de l’ens comarcal, que es va celebrar el dimarts, 19 de març a la tarda, es va aprovar per àmplia majoria l'acord per fer front a l'alarma social provocada pels robatoris en cases habitades. Concretament, l'acord es va aprovar amb 29 vots a favor (CiU, IdS, ERC, PSC, PP, Entesa i no adscrits) i dues abstencions (CS i CUP).


El president del consell, Salvador Balliu, va detallar que l’acord aprovat va en la línia del que es va parlar fa unes setmanes en una trobada dels alcaldes sobre seguretat- que es va fer el gener passat- dels alcaldes selvatans amb el responsable de la conselleria d'Interior a Girona, Albert Ballesta, per evitar que els lladres quedin en llibertat poques hores després de passar a disposició judicial.

El màxim responsable de l’ens selvatà va explicar tota la feina que s’ha fet a partir d'aquella trobada: ens hem reunit amb la subdelegació del Govern, amb l'Associació Catalana de Municipis, amb el president de l'Audiència, entre altres accions. I a partir d’ara volem impulsar un canvi legislatiu. En aquest sentit, Balliu va incidir en el fet que des del Consell es vol impulsar un canvi exposant la seva demanda a altres responsables locals de Tarragona i Lleida, on ja hi ha trobat bona sintonia per remar tots a la una. Entre els acords més destacats hi ha el de reclamar al Govern espanyol els més de 800 milions d'euros que es deuen a la Generalitat per revertir-los en una millora dels recursos dels Mossos d'Esquadra; que el Parlament català i el Congrés dels Diputats sol•licitin una modificació del Codi Penal per elevar les penes per robatoris; instar els governs municipals a signar el conveni amb Interior per instal•lar lectors de matrícules en els municipis amb caràcter immediat; o que s'ampliïn les competències dels cossos de vigilants municipals, entres altres.

Presa de possessió de Dafne Galvany

En el ple d’aquest dimarts també va prendre possessió com a nova consellera comarcal Dafne Galvany, que substitueix Quim Torrecillas, que va deixar el càrrec el desembre passat i es va deixar constància de la pèrdua de condició de conseller de la Dolors Rubio i en Lluís Barnés, de Riudellots de la Selva.


En el ple també es va donar compte de la renúncia al grup d’ERC al Consell Comarcal de la Selva per part d’Albert Sau, que ha passat a regidor no adscrit.

Durant la sessió plenària es van aprovar altres temes com l’aprovació del Pla Econòmic Financer 2019-2020 del Consell Comarcal de la Selva, es va donar compte de la dació de compte dels informes de tresoreria de la Llei de Morositat, quart trimestre de 2018, del Consell Comarcal de la Selva, del Patronat del Castell de Montsoriu i de la societat Serveis Mediambientals de la Selva Nora SA i també es v fer l’aprovació de l'expedient de contractació “Contracte Mixt de Subministrament i Serveis per la implantació del gestor d'expedients electrònics de Gestió Tributària i gestió integral per implementar el nou model d'administració electrònica del Consell Comarcal de la Selva” subjecte a regulació harmonitzada, entre molts altres altres.

Entre els punts també hi havia l’aprovació de la determinació dels documents i informació de caràcter confidencial de les ofertes presentades per les empreses que participen en el procediment de contractació del servei d'explotació, conservació i manteniment dels sistemes de sanejament en l'àmbit del Consell Comarcals de la Selva.

En el ple de també es van aprovar diferents ajuts al transport escolar i a les beques menjador pel curs 2019/2020.

 

 

 

 

 

 


 

Política comarcal

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.