L’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Selva posa en marxa la segona edició del projecte “Trajectòries”, que visibilitza els recorreguts formatius de deu joves de la Selva
En aquesta nova edició deu joves de la comarca de la Selva amb històries molt diverses expliquen la seva trajectòria de vida
Tret de sortida a la segona edició del projecte “Trajectòries”, realitzat per l’Oficina Jove del Consell comarcal de la Selva, amb una intervenció a l’IES Rafael Campalans d’Anglès
L’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Selva ha donat el tret de sortida a la segona edició del projecte “Trajectòries”. Es tracta d’una iniciativa que pretén visibilitzar diversos recorreguts formatius i laborals d’alguns joves de la comarca per tal que serveixi de referència i d’acompanyament als joves que estiguin vivint una situació d’incertesa en el moment d’haver de decidir el seu futur.
I és que tal com ha explicat el conseller de Joventut, Joan Antoni Hervias, “l’impàs dels estudis obligatoris i la continuïtat dels estudis o l’entrada al mercat laboral és un moment crític per als joves en què poden sentir pressió i angoixa per decidir el seu futur. Vivim en un món on el canvi és constant, i això permet que les opcions de cap a on volem anar també puguin variar”. Per això, tal com ha explicat el mateix conseller, des de l’Oficina Jove del Consell es va crear el projecte “Trajectòries” amb l’objectiu de visibilitzar diversos recorreguts formatius i laborals d’alguns joves de la comarca per tal que servís de referència i d’acompanyament als joves que estiguessin en aquesta situació.
La tècnica del Servei Laboral de l’Oficina Jove de la Selva, Elisabet Quintà, ha assenyalat: “Els joves tenen molta pressió a no equivocar-se en aquest moment que senten que és únic i pensen que la decisió condicionarà totalment el seu futur. I, en canvi, la realitat ens mostra que les trajectòries no sempre són lineals sinó canviants i adaptatives respecte de les preferències de les persones joves i les oportunitats del moment.”
En aquest sentit, Quintà ha assegurat:“Totes les experiències que vivim ens aporten quelcom important i de totes n’obtenim un aprenentatge. L’important és conèixer-se a un/a mateix/a i dedicar-se temps per així descobrir les motivacions i les qualitats de cadascú.”
El projecte “Trajectòries”
La proposta consta de deu vídeos personals que recullen amb la mateixa veu dels joves l'itinerari que cada un ha seguit, amb els seus dubtes i canvis. Per altra banda, també s’han editat cartells en format paper amb les fotos dels joves i una descripció de la seva trajectòria per penjar en els instituts i equipaments juvenils.
S’han programat diversos tallers als instituts de la comarca amb els protagonistes per amplificar aquests testimonis visuals als joves, especialment de quart d’ESO, batxillerat i cicles formatius.
La primera cita té lloc a l’institut Rafael Campalans d’Anglès els dies 18 i 19 de gener amb els més de cent joves de les cinc línies de quart d’ESO d’aquest centre escolar.