El Consell Comarcal de la Selva dona a conèixer el patrimoni vinculat al Vescomtat de Cabrera a la comarca a través de 10 recreacions digitals

Aquest projecte té com a objectiu la posada en valor del patrimoni material i immaterial del Vescomtat de Cabrera, generant una proposta conjunta potent per atraure nous públics culturals i turístics als municipis participants

 

Les recreacions són accessibles a través d’uns codis QR instal·lats davant de cada element, en 10 dels municipis que participen en el projecte

 

El Consell Comarcal de la Selva, en el marc del projecte Producte turístic cultural Vescomtat de Cabrera, ha produït 10 recreacions digitals entorn a diferents elements patrimonials i fets històrics vinculats al Vescomtat de Cabrera. Les recreacions són accessibles a través d’uns codis QR instal·lats davant de cada element, en 10 dels municipis que participen del projecte.

Aquest projecte turístic cultural té com a objectiu la posada en valor del patrimoni material i immaterial del Vescomtat de Cabrera, generant una proposta conjunta potent per atraure nous públics culturals i turístics als municipis participants, a través de la promoció de l’activitat cultural i econòmica entorn als recursos vinculats al Vescomtat.

El president del Patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga, ha assegurat que  “l’any 2021 el projecte Producte turístic cultural Vescomtat de Cabrera entrarà a la seva darrera fase d’execució amb la previsió d’assolir el seu objectiu inicial, que era posar en valor el patrimoni material i immaterial del Vescomtat de Cabrera, havent generat una proposta conjunta potent per atraure nous públics culturals i turístics als municipis participants, a través de la promoció de l’activitat cultural i econòmica entorn als recursos vinculats al Vescomtat.”

En aquesta línia, tal com ha continuat Garriga, i per poder assolir aquest objectiu, durant aquests anys s’han hagut d’assentar les bases del projecte a través de la seva conceptualització, la senyalització dels elements patrimonials que  conformen els itineraris d’autodescoberta del Vescomtat, la creació de la pàgina web i de materials gràfics i audiovisuals, així com la construcció de dos centres interpretatius, que en aquests moments estan encara en procés, si bé s’espera que durant el pròxim any puguin convertir-se en una realitat.

 

Consolidació del projecte del Vescomtat de Cabrera

 

El president del Patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga, ha explicat que “un cop assentades aquestes bases l’any 2021 és l’any de consolidació, promoció i difusió del projecte a partir de diversos eixos.”

Pel que fa als eixos principals, Garriga ja ha avançat que s’han centrat en quatre: la creació d’una nova oferta turística i cultural vinculada al Vescomtat de Cabrera, a través del desenvolupament de nous productes, experiències i serveis vinculats al patrimoni del Vescomtat de Cabrera a partir de la col·laboració publico-privada que complementin i enriqueixin l’oferta; la divulgació i la promoció del patrimoni material i immaterial del Vescomtat de Cabrera, a través de la creació de materials gràfics i multimèdia que promocionin el producte turístic-cultural Vescomtat de Cabrera; l’atracció de nous públics als espais patrimonials del Vescomtat de Cabrera, a través d’accions promocionals per donar a conèixer el producte als clients potencials i estimular i motivar les visites i, finalment es treballarà per donar a conèixer el producte turístic-cultural als clients potencials, a través d’accions que l’incorporin a l’estratègia turística de les diverses escales territorials (municipal, comarcal, regional, nacional...) adaptant, en cada cas, el relat a la demanda potencial.

Aquest projecte, liderat per l’ens selvatà i amb caràcter comarcal, tindrà un fort impacte territorial, perquè engloba un gran nombre d’elements patrimonials de la Selva i els dona a conèixer de forma conjunta, a la vegada que obre les portes a una oportunitat de futur a través de l’ampliació a nous territoris i la integració de nous elements patrimonials.

En l’actualitat, els municipis que participen en el projecte són: Anglès, Arbúcies, Blanes, Breda, Caldes de Malavella, Hostalric, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Riells i Viabrea, Sant Feliu de Buixalleu, Sils, Susqueda i Vidreres.

El projecte Producte turístic cultural Vescomtat de Cabrera està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. Objectiu d’inversió en creixement i ocupació.

Les recreacions són accessibles a través d’uns codis QR instal·lats davant de cada element, en 10 dels municipis que participen en el projecte:

·      Anglès: Una successió difícil. Ambientada al segle XIV entorn del castell d’Anglès, tracta sobre el litigi entre Bernat I i Bernat II per la successió de la vescomtessa Marquesa de Cabrera.

·      Arbúcies/Sant Feliu de Buixalleu:El setge llegendari. Ambientada al segle XIV entorn del Castell de Montsoriu, ens explica la llegenda del llarg setge del exèrcits del rei moro sobre castell de Montsoriu al segle , a partir d’un diàleg entre Bernat II i el seu net, Bernardí.

·      Blanes:Uns vescomtes llunyans. Ambientada al segle XVI al palau vescomtal i la font gòtica de Blanes, ens narra la missiva enviada pel vescomte Fadrique Enríquez de Velasco al cosmògraf Jaume Ferrer de Blanes.

·      Breda:Miquel Samsó, abat i president. Ambientada al segle XV al monestir de Sant Salvador de Breda, ens apropa al personatge Miquel Samsó, abat del Monestir i 31è president de la Generalitat de Catalunya.

·      Hostalric:El mercat d’Hostalric. Ambientada al segle XIV entorn de la vila emmurallada d’Hostalric, ens dona a conèixer com la vescomtessa Marquesa de Cabrera contribueix en la consolidació d’Hostalric com a capitalitat administrativa del vescomtat i el paper de Pere de Santantoni, notari públic d’Hostalric.

·      Lloret de Mar: Sicardis senyora de Lloret. Ambientada al segle XI entornd del castell de Sant Joan, ens explica la disputa entre les germanes Ermessenda i Sicardis de Montsoriu sobre l’herència del vescomtat de Girona.

·      Maçanet de la Selva:La promesa del Vescomte. Ambientada al segle XIV entorn de l’església de Sant Llorenç de Maçanet, on s’explica que Bernat IV fa una prometença a la Mare de Déu de Cabrera de Maçanet relacionada amb els combats de la corona d’Aragó a Sicília.

·      Riells i Viabrea: La revolta contra el cerimoniós.Ambientada al segle XIV entorn de la torre d’en Pega,ens apropa a Bernat de Malla i la seva estratègia defensiva del vescomtat davant l’avenç de les tropes de Pere III el Cerimoniós que volen sufocar la revolta del vescomtat per la decapitació de Bernat II.

·      Sils: La porta de l’infern. Ambientada al segles XIII i XVIII entorn dels Estanys de Sils i les seves fites, ens narra la llegenda d’en Pere Porter i els intents de dessecament de l’estany des del primer promogut per Guerau IV de Cabrera (1247) fins al darrer que ho aconseguí, el Duc de Medinacelli (1856).

·      Vidreres: El poder de les relíquies. Ambientada al segle XIII entorn del castell de Sant Iscle, explica l’origen del nom del castell i el trasllat de les relíquies de sant Iscle al monestir de Sant Salvador de Breda a través d’una conversa entre Guerau VI i la seva filla Marquesa de Cabrera.  


 

el-consell-comarcal-de-la-selva-contracta-cinc-persones-en-el-marc-de-la-linia-dona-del-programa-treball-i-formacio Aquestes persones es formaran i professionalitzaran com a agents informadors en matèria de sostenibilitat, medi ambient i eficiència...
l-orquestra-jove-de-la-selva-es-reuneix-amb-els-seus-organs-gestors-per-presentar-els-resultats-de-l-any-2020-i-el-pressupost-per-al-2021 Aquesta setmana, l’Orquestra Jove de la Selva ha celebrat la reunió del Patronat i el Consell Plenari La Fundació Orquestra Jove de la Selva ha...
canvis-procicat-reobren-els-centres-comercials-i-el-2n-curs-universitari-sera-presencial És la principal mesura que ha anunciat el Procicat, que també amplia l'aforament a piscines i a l'esport interior, i permet colònies de grups...
un-total-de-13-municipis-tenen-delegat-el-servei-de-prevencio-d-incendis-al-consell-comarcal-de-la-selva L’ens selvatà ha donat a conèixer els resultats de l'any 2020 aquest dijous al matí en el transcurs d'una trobada amb els mitjans de comunicació, que...
la-consultora-de-negocis-digitals-i-especialista-en-eines-i-automatitzacio-geni-rmos La tercera jornada Emprèn en Femení se celebrarà a El Centre Eix de Negoci de Santa Coloma de Farners el pròxim dia 9 de març, concidint amb el Dia de...
el-consell-comarcal-de-la-selva-s-adhreix-al-dia-internacional-de-la-lluita-contra-l-homofobia-a-l-esport El Consell Esportiu de la Selva està compromès amb la sensibilització en diversitat afectiu-sexual i de gènere en l'àmbit de l'esport i conjuntament...
el-capita-enciam-felicita-els-ajuntaments-de-la-selva-per-la-posada-en-marxa-del-nou-sistema-de-recollida-de-residus-porta-a-porta El mític Capità Enciam, pioner de l’ecologia catalana, col·labora amb la campanya de comunicació del nou sistema de recollida de residus porta a porta...
la-poblacio-de-caldes-de-malavella-implanta-el-nou-sistema-de-recollida-de-residus-porta-a-porta-el-proxim-dilluns-dia-15-de-marc   La gestió del servei de recollida de residus municipal està delegada al Consell Comarcal de la Selva   La població de Caldes...
el-servei-de-creacio-d-empresa-del-consell-comarcal-de-la-selva-ha-ates-212-emprenedors-durant-el-2020 Les xifres del servei “són bones i si tenim en compte l’any que hem viscut amb la pandèmia de la COVID-19” ha assenyalat el màxim responsable de l’ens...
la-casa-saladrigas-de-blanes-acull-l-exposicio-everybody-needs-good-neighbours-d-arnau-blanch-premi-art-en-ruta-2020 La obra d’Arnau Blanch, guanyadora del premi Art en ruta 2020, es podrà visitar a Blanes del 9 al 31...
els-organitzadors-de-la-fira-de-l-avellana-de-la-selva-de-brunyola-valoren-molt-positivament-la-26-edicio-tot-i-la-siutacio-actual Enguany, aquest esdeveniment s’ha adaptat al compliment de la normativa respecte a la pandèmia de la COVID-19   Els visitants s’han...
la-poblacio-de-brunyola-acollira-la-26a-edicio-de-la-fira-de-l-avellana-de-la-selva Enguany, aquest esdeveniment s’ha adaptat al compliment de la normativa respecte a la pandèmia de COVID-19   La Fira s’ha presentat...
el-consell-comarcal-de-la-selva-i-l-ajuntament-d-hostalric-inicien-la-campanya-de-comunicacio-del-nou-sistema-de-recollida-de-residus-porta-a-porta-als-veins-i-veines-de-la-poblacio S’han programat tres xerrades informatives que es celebraran durant el mes de setembre El nou sistema de recollida de residus està previst que...
el-consell-comarcal-de-la-selva-implantara-el-nou-sistema-de-gestio-de-residus-a-caldes-de-malavella-i-sils-durant-el-primer-trimestre-de-2021 L’ens selvatà, encarregat de la gestió de residus, ha decidit endarrerir-ne uns mesos la implantació a Caldes i Sils   La població...
el-festival-inund-art-de-girona-acull-l-exposicio-d-arnau-blanch   El Festival Inund’Art acull l’exposició Everybody needs good neighbours, de l’artista vilobinenc guanyador del Premi Art en Ruta...
un-total-de-153-joves-de-la-comarca-de-la-selva-participen-en-la-3a-edicio-del-projecte-cul-inquiet-organitzat-per-l-oficina-jove-del-consell-de-la-selva Enguany, el projecte s’ha centrat entorn l’art del grafit i ha comptat amb la participació de deu municipis   El projecte Cul Inquiet,...
blanes-acollira-l-acte-de-presentacio-de-la-senyalitzacio-d-elements-patrimonials-i-rutes-d-autodescoberta-del-producte-turistic-cultural-vescomtat-de-cabrera La presentació, que es farà el divendres 10 de juliol a la plaça de l’Església de Blanes, comptarà amb l’alcalde de Blanes, el president del Patronat...
el-consell-comarcal-de-la-selva-us-desitja-una-felic-revetlla-de-sant-joan El Consell Comarcal de la Selva us desitja una Feliç Revetlla de Sant Joan. Enguany cal que fem un Sant Joan diferent amb grups reduïts, amb la...
el-consell-comarcal-de-la-selva-aconsegueix-que-la-generalitat-aclareixi-com-gestionar-els-menjadors-escolars   Tal com es va comprometre quan va retornar la competència del servei al Departament d’Educació, amb aquests aclariments l’ens selvatà es...
un-terratremol-de-magnitud-3-9-amb-epicentre-a-prop-de-santa-coloma-de-farners Un terratrèmol de 3,9 graus d’intensitat a l’escala de Richter s'ha detectat quan passaven pocs minuts de tres quarts de tres de la tarda d'avui...
el-consell-comarcal-de-la-selva-s-adhereix-a-la-setmana-internacional-del-compost Enguany, se celebra entre el 3 i el 9 de maig de forma telemàtica amb l’objectiu d’informar i difondre els beneficis del compost en el sòl i el...
des-del-consell-comarcal-us-desitgem-un-felic-dia-de-la-mare Des del Consell Comarcal de la Selva us desitgem un Feliç Dia de la Mare.   Gaudiu d'aquest dia respectant les sortides permeses i...
el-consell-comarcal-es-suma-el-dia-per-la-visibilitat-lesbica El dia 26 se celebra el Dia per a la Visibilitat Lèsbica a Catalunya i, des del Consell Comarcal de la Selva, ens hi volem sumar. Aquesta jornada...
l-area-de-benestar-social-del-consell-comarcal-segueix-treballant-per-poder-donar-resposta-a-les-families-de-la-comarca   Tant des dels Serveis Socials bàsics com els especialitzats, estem fent trucades a les persones i famílies més vulnerables,  per tal de...
des-del-siad-i-el-sai-de-la-selva-continuem-atenent-per-aturar-les-violencies-masclistes-i-les-situacions-lgtbifobiques Des SIAD i el SAI de la Selva continuem atenent les violències masclistes i les situacions LGTIfòbiques. Per atencions telemàtiques, podeu contactar...
darreres-mesures-de-prevencio-i-contencio Arran de les mesures preventives establertes davant l'evolució dels contagis del #CoVID19, es recomana no utilitzar presencialment els serveis del...
el-consell-comarcal-de-la-selva-ha-formalitzat-la-contractacio-de-34-persones-aturades-de-mes-de-30-anys-amb-el-programa-30-plus El Programa 30 Plus té com a objectiu la inserció laboral de persones desocupades de més de 30 anys   El programa és una iniciativa...
julia-barcelo-i-arnau-vilaplana-pubilla-i-hereu-de-la-comarca-de-la-selva-2019 L’alcalde de Breda, Dídac Manresa ha presidit l’acte juntament amb el president de Foment de les Tradicions Catalanes, Gil Vilarrasa També hi...
tret-de-sortida-del-projecte-itutambe-a-diverses-urbanitzacions-de-la-selva Aquesta setmana s’han iniciat els tallers de Maçanet de la Selva, Vidreres i Massanes El mes de setembre s’iniciaran els tallers de Sils, Santa...
consells-davant-els-incendis-forestals Sou a Catalunya, un país de clima mediterrani amb molta massa forestal. A l'estiu, la sequera eleva sovint el risc d'incendi forestal, però cal tenir...
una-quarantena-de-persones-assisteixen-a-la-3a-edicio-del-networking-de-caracters-artesans-i-creatius-startart2018-a-el-centre-eix-de-negoci El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, juntament amb la regidora de promoció econòmica, Teresa Garcia i el director del Centre...
consells-petards Amb l'estiu arriben a Catalunya les celebracions de festes populars i tradicionals com les revetlles, amb l'increment de l'ús de material...
el-castell-de-montsoriu-obrira-al-public-durant-les-festes-de-nadal Només romandrà tancat els dies 25 i 31 de desembre i el dia 6 de gener Molt bona acollida de l’edifici de serveis i atenció al públic durant el...
un-total-de-50-productors-i-establiments-de-la-selva-estableixen-relacions-comercials-en-una-jornada-a-hostalric Entre els participants hi havia productors i establiments d’arreu de la comarca, així com restauradors, establiments hotelers i cases de turisme...
alumnes-de-l-escola-immaculada-concepcio-de-lloret-visiten-el-centre-d-acollida-d-animals-de-la-selva Els alumnes de 2n ESO de l’Escola Immaculada Concepció de Lloret de Mar van visitar el Centre d’Acollida d’Animals de la Selva, el passat dijous 29...
un-total-de-30-persones-participen-a-la-segona-formacio-organitzada-per-l-associacio-de-turisme-la-selva-comarca-de-l-aigua-i-el-consell-comarcal Una trentena de persones han participat a la segona sessió de formació turística, organitzada per l’Associació de Turisme La Selva, Comarca de l’Aigua,...
el-ple-del-consell-comarcal-de-la-selva-aprova-el-nou-cartipas El Ple del Consell Comarcal de la Selva ha aprovat el dimarts 21 de juliol el nou cartipàs d’aquest ens per a la legislatura 2015-2019. Amb...
salvador-balliu-es-escollit-nou-president-del-consell-comarcal-de-la-selva Salvador Balliu (CiU) ha estat escollit president del Consell Comarcal de la Selva en el Ple de constitució que s’ha celebrat aquest dimecres, 15 de...

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.