Ajudes al lloguer

Prestacions permanents al lloguer
Aquest ajut l'ofereix la Generalitat de Catalunya per ajudar a pagar el lloguer als arrendataris amb dificultats, amb la finalitat de prevenir l'exclusió social residencial.
 
 
Renda Bàsica d'Emancipació 
La Renda Bàsica d’Emancipació és una prestació adreçada als joves d'entre 22 i 30 anys que visquin en habitatges de lloguer o vulguin llogar-ne un. 

 

Prestacions permanents al lloguer
 
Aquest ajut l'ofereix la Generalitat de Catalunya per ajudar a pagar el lloguer als arrendataris amb dificultats, amb la finalitat de prevenir l'exclusió social residencial.
 
Pot ser sol·licitada per les persones físiques residents a Catalunya que siguin titulars d'un contracte de lloguer d'un habitatge destinat a residència habitual i permanet, i que la seva unitat de convivència tingui uns ingressos baixos o moderats, a qui el cost de l'habitatge pot situar en risc d'exclusió social i residencial o dificultar el procés d'inserció social, amb especial atenció a les famílies monoparentals i dones víctimes de violència de gènere.
 
L’ unitat de convivència ha d’acreditar uns ingressos anuals superiors en un 20% a l’ import  anual del lloguer.
 
El termini per acreditar el compliment dels requisits s’inicia el 18 de març i finalitza el 30 d’abril de 2013
  
El període màxim per a rebre la prestació, sempre que es mantinguin les condicions, és de quatre anys exceptuant els majors de seixanta-cinc anys,per als quals es manté de manera permanent mentre mantinguin les condicions per las quals van tenir accés a la prestació.
 
No es pot sol·licitar la prestació si el contracte es signa entre persones que tinguin una relació de parentiu fins el segon grau de consanguinitat o afinitat i si la persona és titular d'un habitatge.
 
La quantia de la prestació que es pot obtenir és la diferència entre el lloguer que es paga al propietari de l'habitatge i el lloguer just, que és el que hauria de pagar el llogater segons els seus ingressos. La prestació té un import màxim de 240 euros mensuals.
 
Aquesta prestació està subjecta a convocatòries anuals i s'ha de sol·licitar dins els terminis que les convocatòries especifiquen.
 
 
Més informació clicant aquí.
Convocatòria per a  la renovació d’antics perceptors: TANCADA
Convocatòria per a nous perceptors: TANCADA
Documentació clicant aquí.
 
Renda Bàsica d'Emancipació (RBE)
 
Guia Rbe Oficina Jove clicant aquí.
Més informació clicant aquí.
Convocatòria: TANCADA
Documentació necessària clicant aquí.

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.