Producte Turístic Cultural Vescomtat de Cabrera

PROJECTE FEDER PRODUCTE TURÍSTIC-CULTURAL VESCOMTAT DE CABRERA

El vescomtat de Cabrera fou una de les senyories feudals més importants de Catalunya des del segle XI fins el segle XIX, que s’estenia per la major part de l’actual comarca de la Selva i per algunes àrees del Maresme, el Vallès Oriental i Osona. Durant molts segles va funcionar com un veritable estat, amb la seva administració, la seva fiscalitat i fins i tot el seu propi exèrcit.

El Vescomtat ha deixat un ric llegat patrimonial estès per tot el territori amb castells, cases fortes, nuclis antics, monestirs, centres de culte..., i una gran quantitat d’històries, intrigues i traïcions vinculades a una de les nissagues amb més renom de la noblesa catalana i a un personatge clau, que fou Bernat II de Cabrera.

 

L’operació FEDER “Producte turístic-cultural Vescomtat de Cabrera” està dirigida a estructurar una proposta de caire cultural i turístic al voltant del llegat patrimonial i del relat històric del vescomtat de Cabrera.

Objectius:

Estructurar el producte turístic cultural vescomtat de Cabrera

 • Posar en valor el patrimoni material i immaterial del vescomtat de Cabrera
 • Generar una proposta conjunta potent per atraure nous públics culturals i turístics als municipis.
 • Promoure l’activitat cultural i econòmica entorn dels recursos vinculats al vescomtat.

Actuacions:

 1. Conceptualització: selecció d’elements clau, definició del relat global i de cada element, imatge de la marca producte.
 2. Valorització d’elements de patrimoni material i immaterial: senyalització d’elements i localitzacions, disseny d’itineraris, interpretació virtual.
 3. Adequació d’espais interpretatius:
  1. Centre d’Interpretació del Vescomtat de Cabrera al castell de Montsoriu
  2. Centre de Divulgació i Investigació de la Batllia de Montsoriu (Arbúcies)
  3. Espai de divulgació del paper d’Hostalric dins del vescomtat de Cabrera
 4. Integració de l’oferta existent: portal web (promoció i comercialització) del vescomtat de Cabrera i integració de l’oferta ja existent al portal
 5. Creació d’oferta complementària: desenvolupament de nous productes, experiències i serveis en col•laboració públicoprivada.
 6. Marquèting, promoció i suport a la comercialtizació: edició de materials gràfics i multimèdia, accions promocionals i de comercialització, incorporació del producte a l’estratègia turística territorial.

Aquest projecte està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 amb un ajut de 809.595,36 €.

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.