El Consell Comarcal de la Selva s’adhereix a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

 

La comarca de la Selva participa a la Setmana Europea de la Prevenció dels Residus, que se celebra del 18 al 26 de novembre.

                                                                       En l’edició d’enguany es posa especial èmfasi en la importància de reduir els envasos

El Consell Comarcal de la Selva participa a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb una campanya institucional a les xarxes socials, de la qual ha fet ressò a tots els ajuntaments de la comarcal amb els quals comparteix serveis i funcions relacionades amb els residus.

En l’edició d’enguany, que se celebra del 18 al 26 de novembre, es posa especial èmfasi en la importància de reduir els envasos.

La campanya comarcal inclou els missatges fets arribar des d’Europa sobre l’impacte que fan els envasos i residus d’envasos i s’ha destacat la gran generació de residus d’envasos dels 27 països que conformem la Unió Europea, on de mitjana generem prop de 180 kg per persona a l’any, l’augment constant que encara experimenten els residus d’envasos, que han augmentat en un 20% en els darrers 10 anys i tenen greus efectes com ara la contaminació del sòl, la terra i l’aire.

Així mateix, des de la unitat de Medi Ambient del l’ens selvatà s’ha reforçat la campanya nova publicació dels episodis de la Crònica del Porta a Porta de la comarca de la Selva (2021), dedicats al reciclatge i la reducció dels envasos.

Els episodis 8 i 11 de “la Crònica”, dedicats al reciclatge i la reducció dels envasos, respectivament, ens mostren de la forma entretinguda que ens van saber oferir els tres personatges d'inspiració comarcal, “en Muralles, la Termals i l'Aiguamolls" la gran diferència entre reciclar i reduir.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea i el seu objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

En el transcurs d’aquesta Setmana Europea  es pretén donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria; fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa, fer públiques les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus i  fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.