Èxit de visitants a la 30 edició de la Fira de l'Avellana de la Selva, que s’ha celebrat a Brunyola durant el cap de setmana

Enguany, la inauguració de la Fira va ser divendres al vespre i va comptar amb la participació del president del Parlament de Catalunya, Josep Rull i la major part dels alcaldes de la comarca

 

Gran expectació amb els tradicionals concursos de collir i esclovellar avellanes i la cursa de sacs a l’esquena

 

La població de Brunyola s’ha convertit de nou en la capital catalana de l'avellana amb la celebració de la 30a edició de la Fira dedicada a aquest fruit sec, que ha tingut lloc els dies 4, 5 i 6 d’octubre.

Durant aquests tres dies han visitat la Fira unes tres mil persones, que no han volgut deixar passar l’ocasió de gaudir d’una de les cites més arrelades a la comarca. En el marc d’aquests dos dies, els productors han tingut una bona venda d’avellanes.

Totes les persones que han participat d’una manera o altra a la Fira han coincidit a destacar que calia treballar per donar a conèixer els valors de l‘avellana de la Selva i de Brunyola per destacar-ne la seva importància en una bona alimentació, com a element plenament identificat amb el territori que contribueix a preservar un paisatge molt especial i, a crear riquesa a la comarca

El tret de sortida oficial de la Fira va tenir lloc el divendres al vespre amb la inauguració oficial de la Fira i la presentació del documentació “30 anys de l’avellana a Brunyola i la Selva”, amb l’assistència de les autoritats locals, comarcals i territorials. Aquest acte, que es va fer a la Sala Ricard Teixidor, va comptar amb la participació del president del Parlament de Catalunya, Josep Rull; el vicepresident 4rt de Diputació de Girona, Jordi Camps; el president del Consell Comarcal de la Selva, Martí Pujals; el mateix alcalde del consistori, Roger Puigdevall, així com també diversos diputats, consellers i regidors de la major part de municipis selvatans. Després dels parlaments a càrrec de les autoritats, es va oferir una degustació de productes amb avellana, que va comptar amb el suport dels restaurants i establiments locals.

 

Després de la part més protocol·lària, i un cop inaugurada la Fira, va ser el torn per als més joves, que van prendre el relleu amb la celebració de la IX edició del Sopar Popular, a càrrec de l’Associació de Joves de Brunyola i Sant Martí Sapresa. Un cop va finalitzar el sopar es va fer a la plaça de Brunyola i a l’entorn del castell, una recreació nocturna “Fets i llegendes de Brunyola” a càrrec de l’associació Amics de Brunyola.

 

Els actes es van reprendre l’endemà dissabte, amb la recuperació de la Cursa Popular “Avellana Límit”. L’obertura de la Fira es va fer de bon matí amb parades de productes d’artesans i també una degustació i venda d’avellanes de la Selva i productes derivats als espais reservats pera als productors a la plaça de Brunyola.

Paral·lelament també es van inaugurar les exposicions a l’Ajuntament: “30 anys de la fira de l’avellana”, Els remences a Brunyola i Sant Martí Sapresa” i “Mobles restaurats per l’alumnat del curs de restauració municipal”, Exposició fotogràfica sobre cistelleria de Jaume Vilar (sala Campaner, planta baixa), i la Reproducció permanent del documental “30 anys de l’avellana Ba Brunyola i la Selva” ( sala Ricard, segon pis).

 A les dotze del migdia, va tornar a ser el torn de la Lourdes Serrà amb una visita guiada al castell de Brunyola.  A la tarda, els actes es van reprendre, amb una caminada popular per explotacions d’avellanes i demostració d’eines al camp a càrrec de l’Associació de Productors d’Avellana de Brunyola. També es va fer un espectacle d’ animació infantil “Amb ganes de gresca!” a càrrec de Rikus. Seguidament es va fer una xerrada històrica que portava per títol “Els remences a Brunyola i Sant Marti Sapresa” a la sala gòtica de l’Ajuntament.

Quim Masferrer porta l’espectacle Bona Gent a Brunyola amb un ple absolut

Un dels plats forts del dissabte i que va posar el punt i final a la jornada de dissabte, i més tenint en compte l’esforç que ha fet l’Ajuntament de Brunyola per poder comptar amb aquesta actuació, va ser l’espectacle Bona Gent de l’actor selvatà Quim Masferrer. Tal com ha explicat el mateix alcalde Roger Puigdevall, des de fa temps l’Ajuntament volia que el poble pogués gaudir i veure aquest espectacle. Puigdevall ha assegurat que va ser tot un èxit i que es va aconseguir vendre totes les entrades, penjant el cartell d’entrades exhaurides.

El tercer dia de Fira es va iniciar amb un taller d’anellament d’ocells a càrrec de Joan Ventura, a les vuit del matí. A mig matí, a l’església parroquial, es va celebrar una missa amb l’acompanyament de la coral del GEiEG. Després de l’ofici solemne, es va fer una demostració gastronòmica “Cuina Pim Pam avellanes” a càrrec del xef Arnau París.

 

Èxit de participació dels tradicionals concursos

 

Els actes es van reprendre a la tarda amb una audició de sardanes i els tradicionals concursos que es fan com cada any a la plaça de Brunyola.

Enguany, el concurs d’esclovellar avellanes Memorial Joan Mascort va tenir com a guanyador en Sidro Valls, la segona classificada va ser l’Elena Armengol i en tercer lloc va quedar en Quim Subiranas. Pel que fa a la categoria júnior, va guanyar l’Aleix Gonzalez, el segon lloc va ser per a l’Anna Boada i el tercer lloc, per a en Lluc Cullell.

Pel que fa al concurs de collir avellanes, Memorial Joan Horta, la Dolors Sidera es va proclamar guanyadora, seguida d’en Pere Mascort en segona posició i en Quim Subiranas en tercer lloc. Pel que fa a la categoria júnior, l’Aleix Gonzalez va ser el guanyador, seguit de l’Anna Boada que va quedar en segona posició, i l’Alana Cebrero, que va quedar tercera classificada.

Finalment, en el concurs de sac a l’esquena Memorial Pere Parera, en la categoria sènior, Toi Sarsanedes es va proclamar guanyador, en segon lloc va quedar en Sidro Valls, en tercer lloc en Pitu Valls i en 4rt lloc, en Joan Guillaumes.

El punt i final de la Fira de l’Avellana de la Selva va anar a càrrec del grup d’Els Pescadors de l’Escala, amb una cantada d’havaneres acompanyada de rom cremat.

 

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.