El Consell Comarcal de la Selva commemora el Dia Internacional de les Dones

Enguany, els actes del 8M es duran a terme el dia 7 de març a la Biblioteca Municipal Joan Vinyoli de Santa Coloma de Farners

 

La biblioteca Joan Vinyoli celebrarà el Dia de la Dona amb la presentació de l’exposició fotogràfica de Blas Márquez i una taula de diverses Associacions de Dones de la Selva

 

El Consell Comarcal de la Selva commemora el Dia Internacional de les Dones amb diverses activitats que es duran a terme el 7 de març a la Biblioteca Municipal Joan Vinyoli de Santa Coloma de Farners.

La inauguració de la jornada anirà a càrrec de la vicepresidenta 1a del Consell, Eva Viñolas.

Després tindrà lloc la presentació de l'exposició "Dones", a càrrec d'Ester Mas, coordinadora del SIAD de la Selva. També hi assistirà l'autor de la mostra, Blas Màrquez.

Llavors serà el torn per a les associacions de dones de la Selva, amb la participació de representants de la Xarxa de Dones per Caldes i l'Associació Fem Visibles.

Un cop finalitzi la taula rodona es farà la lectura del manifest del Dia de les Dones. La cloenda de la jornada anirà a càrrec de la consellera d'Igualtat i Feminismes, Ester Soms.

 

 

Unitat de serveis socials basics

Equips Bàsics d’Atenció Social (SBAS)

Els Equips Bàsics d'Atenció Social (SBAS) són els equips format per treballadors/es socials, educadors/es socials i un suport administratiu. Aquests equips atenen les persones, infants i famílies i altres col·lectius que necessiten acompanyament psicosocial i educatiu. També donen suport en la gestió de recursos i serveis del mateix sistema de benestar social. Així mateix, promouen l'acció comunitària i participen en les taules comunitàries que es generen a cada municipi i que promouen xarxes i projectes socials. Els equips estan presents a cada municipi.

L'objectiu final és garantir la igualtat d'oportunitats, potenciar les relacions socials i lluitar contra la desigualtat social.

Serveis d’Atenció Domiciliària (SAD)

El Servei d’Atenció Domiciliària va adreçat a persones que tenen manca d’autonomia personal per fer les activitats de la vida diària. Aquest servei promou la millora de les situacions de dependència a través d'unes hores d'un/a professional de la cura a domicili que dona suport a les persones dependents. El servei permet a les persones prevenir el risc i romandre el màxim temps possible al seu domicili i entorn amb la màxima qualitat de vida.

Teleassistència (TAD)

És un servei preventiu i de proximitat, adreçat a persones que per diferents factors: edat, solitud, fragilitat o dependència, poden trobar-se en situació de risc. Es garanteix l’atenció immediata les 24 hores del dia a través d’una ajuda tècnica (telealarma). Disposa de serveis complementaris com detectors de mobilitat de foc/fum/gas, agenda de seguiment i unitat mòbil per garantir una ràpida resposta davant d’una urgència a domicili.

Banc de productes de suport

Servei d’atenció preventiu destinat a ajudar persones dependents amb un producte de suport o ajuda tècnica que faciliti la seva autonomia i mobilitat personal en l’entorn domiciliari (cadira de rodes, caminadors, llit articulat, grua...).

Servei d’Orientació i Acompanyament a les Famílies (SOAF)

El Servei d’Orientació i Acompanyament a les Famílies (SOAF) és un servei d'orientació i acompanyament integral a les famílies per millorar-ne el benestar personal, familiar i social. El servei està enfocat des d'una perspectiva preventiva, per detectar i reforçar les capacitats i fortaleses de les famílies, afavorir les relacions familiars saludables i enfortir les habilitats de cura.

Unitat de serveis socials Especialitzats

Servei Especialitzat d’Atenció a la Infància i Adolescència (SEAIA)

El Servei Especialitzat d’Atenció a Infants i Adolescents (SEAIA) es presta des dels equips d’atenció a la infància i l’adolescència (EAIA). Aquest servei, són equips multiprofessionals de funcionament interdisciplinari, distribuïts territorialment, que tenen com a objectius la prevenció, el diagnòstic, el tractament i el seguiment dels infants i adolescents, que estan en una situació de desemparament o en risc d’estar-ho, i també de les seves famílies. El servei d’integració en família extensa (SIFE, inclòs al SEAIA) és un servei que té com a finalitat promoure l’acolliment en família extensa i millorar el benestar dels infants i adolescents acollits i dels seus acollidors.

Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS)

Els Serveis d’Intervenció Socioeducativa (SIS) són uns recursos/equips preventius, que donen resposta a les necessitats d’intervenció socioeducativa en els casos de risc de desprotecció, amb caràcter diürn i no residencial, i que permeten actuar preventivament i evitar la separació de l’infant o adolescent de la seva família i del seu entorn habitual, a fi de treballar les seves necessitats en l’entorn comunitari.

Equips tècnics d’acció comunitària (ETAC)

L'equip tècnic d'acció comunitària per a la inclusió social (ETAC) es configura com un equip de treball especialitzat en acció comunitària que té l'encàrrec de desenvolupar el PLACI (Pla local d'acció comunitària per a la inclusió social) i el programa Benestar i Comunitat a la comarca de la Selva. Mitjançant aquests dos programes (PLACI, dependent de la Generalitat, i Benestar i Comunitat, finançat per Dipsalut) s'ha generat una estructura de taules comunitàries municipals formades per representants polítics, tècnics/ques municipals, entitats i ciutadania, que faciliten i promouen l'acció comunitària. Tant el PLACI com Benestar i Comunitat generen accions i projectes que reforcen el paper del teixit comunitari local.

Transport adaptat (TA)

Aquest servei desplaça, a través d’unes rutes establertes, persones amb discapacitat, amb dependència o amb problemes de mobilitat (amb i sense cadira de rodes), de forma regular i amb acompanyant, als centres especialitzats on tenen atorgada una plaça.

Igualtat i feminismes

L’objectiu és treballar per fer efectiva la igualtat entre dones, homes i persones no binàries, i fer desaparèixer qualsevol tipus de discriminació per raó de gènere, d’orientació sexual, antiracisme i altres formes de discriminació en tots els àmbits de la vida quotidiana. Impulsa plans i mesures d’igualtat i d’equitat en els treballs.

Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD)

El SIAD promociona la igualtat de gènere i ofereixen informació, orientació i assessorament en tots aquells aspectes relacionats amb els drets de les dones en els àmbits laboral, social, personal, familiar, entre d’altres. Fa atenció social, psicològica i jurídica, detecta situacions de violència masclista, i ofereix atenció psicoterapèutica especialitzada en violències masclistes a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Sistema d’atenció i de resposta integral per a dones en situació de violència masclista i els seus fills i filles

Servei d’acolliment residencial temporal en situació d’emergència per a dones en situació de violència masclista. Comporta l’activació de professionals (psicòloga, jurista, treballadora social) que actuen puntualment per a la situació d’emergència i donen un suport puntual durant la situació de crisi.

Servei d’Atenció Integral a les persones LGBTI+ (SAI)

El Servei d’Atenció Integral (SAI) és un servei que ofereix atenció, informació i assistència a les persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. Des del SAI també es porten a terme actuacions preventives de sensibilització, de formació i d'identificació de situacions de risc LGBTIfòbiques a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .

Equitat

Servei d’equitat en els treballs de la Selva

El servei d’equitat en els treballs té per objectiu aconseguir la igualtat efectiva entre dones i homes a través de la promoció de canvis estructurals en l’àmbit laboral i local mitjançant el desplegament de les polítiques públiques existents.

Els serveis que ofereix són:

-        Assessorament i acompanyament en el compliment de la normativa en termes d’equitat

-        Difusió de les eines disponibles

-        Suport en la formació dirigida a persones treballadores en matèria d’equitat i perspectiva de gènere

-        Assessorament en noves mesures d’organització del temps i foment de la corresponsabilitat

Qui pot sol·licitar el servei?

-        Empreses

-        Entitats

-        Associacions

-        Ajuntaments

Dades de contacte:

Sílvia Plantada

@: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Tel: 872973003

Temps per Cures

Programa que garanteix la cura com a dret a través del desplegament de serveis de cura a la infància, ja sigui en equipaments públics o a domicili, mitjançant prestacions orientades a facilitar la conciliació de les famílies amb filles i fills entre 0 i 16 anys.

Serveis d’atenció a les persones migrades i refugiades

El Servei d'atenció a les persones migrades i refugiades ofereix informació i assessoria especialitzada per a les persones immigrades, refugiades i retornades. Amb aquesta finalitat gestiona: el servei d’accions d’acollida, el servei d’assessorament jurídic en estrangeria, el servei de traducció i mediació, els cursos de coneixement de l’entorn, la promoció d’activitats de cohesió social i accions de coordinació tranversal.

Consell consultiu de la gent gran

És l’òrgan de participació i de gestió de la gent gran; engloba totes les llars i casals de la comarca. Impulsa programes de dinamització i sensibilització, amb la finalitat de promoure la participació de la gent gran.

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.