El projecte Vescomtat de Cabrera participarà en la Fira del Mercat del Ram de Vic

L'objectiu principal de participar en aquesta fira és apropar i donar a conèixer el projecte Vescomtat de Cabrera a un públic de proximitat i de caràcter familiar

 

El projecte Vescomtat de Cabrera ha estructurat una proposta al voltant de tot el llegat patrimonial dels Cabrera a la comarca de la Selva i del relat històric d’aquest territori, amb l’objectiu de fer valdre tot aquest patrimoni material i immaterial i desenvolupar una proposta conjunta

 

L’objectiu principal de participar en la Fira del Mercat del Ram és apropar i donar a conèixer el projecte Vescomtat de Cabrera a un públic de proximitat i de caràcter familiar, que és precisament el perfil majoritari dels visitants d’aquesta fira tan arrelada al territori. Aquesta és una oportunitat immillorable per generar interès i difondre el patrimoni històric i cultural vinculat a aquest antic vescomtat entre la població local i visitants de la comarca.

La comarca d’Osona i en concret tota la zona del Cabrerès té un paper fonamental dins del projecte, ja que representa un dels punts d’origen més destacats de la nissaga dels Cabrera. De fet, el nom mateix del llinatge prové d’aquest territori, on s’alçava l’antic Castell de Cabrera, avui un important vestigi històric. La vinculació del Vescomtat de Cabrera amb Osona permet reforçar el relat històric del projecte i afavorir la implicació de la comunitat local en la seva difusió i preservació.

El vicepresident 3r i responsable del projecte, Albert Sanz, ha explicat que “participar en la Fira també permet establir nous vincles amb aquest territori i la seva població, més en un moment en què els municipis de l'Esquirol i Roda de Ter s'han sumat al projecte del Vescomtat de Cabrera”.

El projecte Vescomtat de Cabrera ha estructurat una proposta al voltant de tot el llegat patrimonial dels Cabrera a la comarca de la Selva i del relat històric d’aquest territori, amb l’objectiu de fer valdre tot aquest patrimoni material i immaterial i desenvolupar una proposta conjunta per atraure nous públics als municipis que hi participen.

Cinc grans rutes i un total de 43 elements patrimonials senyalitzats pels municipis esmentats permeten descobrir l’empremta, el ric llegat patrimonial i les moltes històries vinculades a una de les nissagues més poderoses de la Catalunya medieval. Personatges històrics destacats com la vescomtessa Marquesa, Bernat II, Timbor de Fenollet, Bernat IV o el cosmògraf Jaume Ferrer són alguns dels personatges que acompanyen en les rutes del Vescomtat de Cabrera.

Aquest és un projecte desenvolupat pel Consell Comarcal de la Selva des de l’any 2017 conjuntament amb 12 municipis de la comarca (Anglès, Arbúcies, Blanes, Breda, Hostalric, Lloret de Mar, Osor, Riells i Viabrea, Riudarenes, Sant Feliu de Buixalleu, Sils i Vidreres).

El mes passat s’hi va incorporar Palafolls i està previst que durant en els pròxims mesos se sumin al projecte els municipis següents: Fogars de la Selva i Massanes (la Selva), Malgrat de Mar (Maresme), l'Esquirol i Roda de Ter (Osona) i Sant Esteve i Santa Maria de Palautordera (Vallès Oriental).

Aquestes noves incorporacions permeten que el projecte Vescomtat de Cabrera passi de tretze a vint municipis, i es consolidi com una de les iniciatives patrimonials més importants de Catalunya. Aquest ambiciós projecte abasta ara quatre comarques i treballar per la valoració del patrimoni arquitectònic vinculat a la família feudal dels Cabrera.

 

Foto: Consell Comarcal de la Selva, projecte Vescomtat de Cabrera

Servei de Comunicació i Disseny 

 

 

 

 

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.