Comença la formació del Programa Consolida’t

El Servei d'Empresa del Consell Comarcal de la Selva donarà el tret de sortida aquest dijous al migdia a Lloret de Mar la formació del Programa Consolida’t, una iniciativa adreçada a persones treballadores autònomes amb l’objectiu de consolidar i fer créixer els seus negocis

En aquesta edició, el programa ja compta amb 23 participants inscrits, que rebran formació especialitzada i assessorament personalitzat per reforçar la gestió empresarial i dissenyar estratègies adaptades a les seves necessitats reals.

La formació s’allargarà durant els pròxims mesos i es durà a terme en diversos municipis de la comarca. El programa aborda àmbits clau per a la professionalització dels negocis, com ara el control econòmic-financer, el màrqueting digital, la planificació estratègica o la gestió del temps.

Aquesta primera setmana, les sessions aniran a càrrec d’Albert Vinyalsreferent en neuromàrqueting i pensament creatiu, que oferirà una formació pràctica per connectar millor amb el client i diferenciar-se en un mercat cada vegada més competitiu. Aquestes sessions tenen lloc a les instal·lacions de Promoció Econòmica de Lloret de Mar.

El Programa Consolida't, que està impulsat pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, reafirma el compromís amb l’emprenedoria i el suport al teixit econòmic local i comarcal.

 

Servei de Comunicació i Disseny 

Impuls a la digitalització empresarial de la comarca de la Selva gràcies als Projectes Singulars 2025

El Consell Comarcal de la Selva ha estat beneficiari de la subvenció per Projectes Singulars 2025, que atorga la Diputació de Girona

 Impuls a la digitalització empresarial de la comarca de la Selva gràcies als Projectes Singulars 2025

El projecte Singulars es durà a terme a un total de 17 municipis de la comarca

 

El Consell Comarcal de la Selva ha estat beneficiari de la subvenció per Projectes Singulars 2025, que atorga la Diputació de Girona. Aquest any, el projecte té com a objectiu oferir formació pràctica i actualitzada sobre dos aspectes essencials per a les empreses i els autònoms de la comarca: la facturació electrònica i el registre horari.

Amb la voluntat de facilitar l'accés a la formació arreu del territori, s'han programat cursos en 17 municipis de la comarca. El primer taller tindrà lloc a Tossa de Mar el pròxim 29 d'abril.

Els municipis on la Unitat d'Empresa de l'ens selvatà durà a terme aquest projecte són Santa Coloma de Farners, la Cellera de Ter, Osor, Anglès, Vidreres, Maçanet de la Selva, Sant Hilari Sacalm, Riudellots de la Selva, Lloret de Mar, Tossa de Mar, Sils, Hostalric, Breda, Riudarenes, Riells i Viabrea, Massanes i Arbúcies. 

La recent entrada en vigor de la Llei 18/2022 ha marcat un punt d'inflexió en el panorama empresarial. Una de les mesures més significatives és l'obligació d'emetre i enviar factures electròniques en totes les relacions comercials B2B. Aquesta normativa, complementada per la Llei Antifrau i el sistema de registre de facturació Verifactu, suposa nous reptes per a les empreses del territori.

El conseller d'Empresa, Lluís Barnés, ha explicat que des del Servei d'Empresa: "soms molt conscients d'aquesta realitat, i per això tenim com a prioritat oferir acompanyament, formació i suport tècnic per garantir que les empreses de la comarca estiguin preparades quan la normativa entri en vigor, prevista per al gener del 2026 per a aquelles amb una facturació inferior a 6 milions d'euros". Tal com ha explicat Barnés, la transició cap a la digitalització és clau per al futur empresarial de la comarca, i aquest projecte es presenta com una oportunitat per facilitar aquesta adaptació, amb l'objectiu general d'acompanyar les empreses en l’adopció de la factura electrònica abans de la data límit d’obligatorietat, a més de promoure la capacitació empresarial i l'actualització de competències digitals a tota la comarca, especialment en les zones rurals, contribuint així al creixement econòmic i a la competitivitat del teixit empresarial local.

Aquelles persones que vulguin rebre més informació sobre aquest projecte i es vulguin inscriure als cursos es poden posar en contacte amb la Unitat d'Empresa del Consell Comarcal de la Selva a través del correu electrònic: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  o per telèfon: 634 210 552.

Servei de Comunicació i Disseny

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Èxit d'assistència en la 8a edició de l’Emprèn en Femení de la Selva

El Centre Eix de Negoci de Santa Coloma de Farners ha acollit un any més l’Emprèn en Femení, una iniciativa organitzada pel Consell Comarcal de la Selva per commemorar el Dia Internacional de la Dona. En aquesta vuitena edició, l'esdeveniment ha tingut un gran èxit d’assistència, i s’ha consolidat com una de les cites més importants de la comarca de la Selva, en el marc dels actes del Dia de la Dona.

La sessió ha començat amb la benvinguda a càrrec del conseller de Dinamització Empresarial del Comarcal de la Selva, Lluís Barnés, i el director de l’Eix de Negcoi, Martí Juanola.

La jornada ha comptat amb la inspiradora ponència de Sílvia Castelló, fundadora de l'empresa Qstura, que va compartir la seva història personal i professional, titulada "D’una màquina de cosir a un projecte de vida". Castelló va relatar com, des dels onze anys, la seva passió per la costura va marcar el seu camí cap a l'autoconeixement i la creativitat, iniciant-se com a patronista i obrint una botiga de núvies.

A més de la seva activitat empresarial, Sílvia Castelló ha impulsat nombrosos projectes a Girona, com desfilades, tallers i esdeveniments solidaris. Arran de la pandèmia, va crear l'escola online Qstura, ampliant així les seves iniciatives.

Castelló ha destacat que la costura no només és una forma d'expressió artística, sinó també una manera de transformar idees en realitats, reflectint una visió optimista i plena d'oportunitats per a la creació de nous projectes.

La jornada ha finalitzat amb una taula rodona, on diverses emprenedores van compartir les seves experiències, dinamitzada per la mateixa Sílvia Castelló, reafirmant l'esperit emprenedor de les dones.

 

Servei de Comunicació i Disseny del Consell Comarcal de la Selva

El Consell Comarcal de la Selva celebra la 8a edició de l'Emprèn en Femení

Com ja s’ha fet els darrers anys, El Centre - Eix de Negoci de Santa Coloma de Farners acollirà una nova edició de l’Emprèn en Femení. Enguany, arriba a la vuitena setena edició totalment consolidada i amb l’objectiu d’assolir el nombre de participants de les edicions anteriors, i més encara si tenim en compte la programació que s’ha preparat.

La sessió començarà amb la benvinguda a càrrec del conseller de Dinamització Empresarial del Comarcal de la Selva, Lluís Barnés, i l’alcaldessa de Santa Coloma de Farners, Carme Salamaña. Seguidament serà el torn de la Sílvia Castelló, de l’empresa Qstura. Que compartirà la seva inspiradora experiència amb la ponència que porta per títol: “D’una màquina de cosir a un projecte de vida”.” Després de la ponència central se servirà un esmorzar per a tots els assistents.

En la darrera part de la segona jornada dedicada a la dona tindrà lloc una taula rodona amb experiències emprenedores dinamitzada per la mateixa Sílvia Castelló.

El Consell Comarcal de la Selva premia el projecte Kaya Botànica, com a millor iniciativa emprenedora de la Selva 2024

A banda del diploma acreditatiu, el premi consta també d'un servei d'assessorament, un pla de 'mentoria prèmium', durant tot el 2025

 

L’encarregat d’atorgar el guardó a la millor iniciativa emprenedora ha estat el president del Consell Comarcal de la Selva i alcalde de Tossa de Mar, Martí Pujals. També hi han participat el conseller de Dinamització Empresarial, Lluís Barnés, i la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tossa de Mar, Pilar Roura

 

El Consell Comarcal de la Selva ha distingit el projecte Kaya Botànica de l’emprenedora Marta Fabrellas, com la millor iniciativa empresarial posada en marxa durant l’any 2024. Enguany aquest guardó reconeix la innovació i el compromís sostenible de Kaya Botànica, un projecte de Tossa de Mar que aposta per la transformació de residus del sector turístic en bosses i complements confeccionats artesanalment.

El guardó reconeix la tasca que han portat a terme Marta Fabrellas com la millor iniciativa empresarial posada en marxa durant l’any 2024 d’entre les gairebé 300 iniciatives que s’han assessorat des del Servei de Creació d’Empreses.

 

L'acte ha tingut lloc aquest dijous, 20 de febrer, a l’edifici de La Nau de Tossa de Mar i ha anat a càrrec del president del Consell Comarcal de la Selva i alcalde de Tossa de Mar, Martí Pujals; el conseller de Dinamització Empresarial del Consell, Lluís Barnés, i la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tossa de Mar, Pilar Roura.

En el seu parlament, el president del Consell Comarcal de la Selva, Martí Pujals, ha assenyalat: "Es compleix la dotzena edició des que vam decidir que havíem de premiar la millor iniciativa emprenedora de la Selva: aquest guardó és "el punt final que reconeix l'esforç de les empreses que es formen a la comarca de la Selva i que aconsegueixen l’èxit.”

A banda d’un diploma que l’acredita com a Iniciativa Emprenedora de la Selva 2024, amb l’objectiu d’ajudar-la a consolidar-se i créixer durant el segon any de vida, a l’emprenedora se li oferirà un pla de mentoria que inclou l’assessorament individualitzat en diferents àmbits de la gestió empresarial: anàlisi de l’estat actual del negoci, assessorament financer, assessorament en organització interna, assessorament en l’estratègia de màrqueting, estratègies de futur i creixement.

Les sessions d'assessorament aniran a càrrec de diferents consultors especialitzats amb qui el Consell Comarcal de la Selva col·labora en diferents projectes de suport a l'emprenedoria.

En el moment del lliurament, Pujals ha posat de manifest el talent que hi ha a la comarca de la Selva. Prova d’això són els resultats obtinguts pel Servei d’Empresa de l’ens comarcal any rere any. “Per això convé”, ha recordat el conseller de Dinamització Empresarial de l’ens selvatà, Lluís Barnés, “donar el màxim de suport als emprenedors de la nostra comarca.” Tant Pujals com Barnés han encoratjat Marta Fabrellas a seguir treballant com fins ara.

La responsable del projecte Kaya Botànica s’ha mostrat molt satisfeta amb aquest premi i ha animat les persones que vulguin emprendre un projecte que ho facin i que no perdin mai l’esperança.

 

Kaya Botànica, millor iniciativa emprenedora de la Selva 2024

 

Kaya Botànica reutilitza materials descartats i els converteix en peces úniques, estampades amb plantes i flors recollides a la Costa Brava. Aquest projecte ha captivat no només per la seva sostenibilitat, sinó també perquè cada creació explica una història, fomenta el consum responsable i contribueix a l’economia circular.

Kaya Botànica va ser fundada per l’emprenedora tossenca Marta Fabrellas el mes de febrer de 2024. Durant el seu primer any, la impulsora d’aquest projecte també ha participat en els programes i les activitats de La Selva Emprèn i ha demostrat el seu compromís amb l’emprenedoria i la innovació. Amb aquest guardó es vol reconèixer l’esforç i la creativitat d’emprenedors que impulsen iniciatives amb un impacte positiu en el territori.

És per tots aquests motius que Kaya Botànica ha rebut avui aquesta distinció com a millor iniciativa emprenedora de la Selva per l’any 2024.

 

Foto: Consell Comarcal de la Selva

Sílvia Fàbrega, tècnica d'Empresa; Martí Pujals, president del Consell Comarcal de la Selva; Marta Fabrellas, guanyadora del premi Iniciativa Emprenedora La Selva; Lluís Barnés, conseller de Dinamització Empresarial; Pilar Roura, regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Tossa de Mar.

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.