Reunió de seguiment i coordinació Tourdera a Montseny

En aquestes reunions, que tenen lloc periòdicament amb els 18 ajuntaments participants en ell projecte, es donen a conèixer totes les actuacions efectuades en els darrers mesos, així com es proposen les actuacions per al proper any

La reunió es va fer a Montseny el passat divendres 19 de gener

El municipi de Montseny va acollir la reunió anual de seguiment i coordinació del projecte “Ruta de la Tordera i riera d’Arbúcies”, el divendres passat, 19 de gener.

La reunió es va iniciar amb la intervenció de l’alcaldessa de Montseny, Núria Masnou, que va donar la benvinguda als assistents al municipi i va destacar la importància del sector turístic en un entorn com el Montseny, on tradicionalment el sector primari era el dominant, i on el desenvolupament d’aquest sector turístic ha de ser amb respecte a l’entorn i a aquests sectors tant importants. Seguidament va intervenir la consellera de Turisme del Consell Comarcal de la Selva, Sra. Jennifer Pérez, que va destacar el paper de la Tourdera com un producte turístic que ha estat gestat i és possible gràcies a la participació dels 18 ajuntaments implicats.

A continuació, el tècnic del projecte Tourdera, Marc Corominas, va procedir a explicar les principals actuacions realitzades en el marc del projecte durant l’any 2023, segons consten a les tasques del conveni signat entre tots els participants en el marc del projecte. A la reunió es va destacar com en el darrer any es varen iniciar actuacions tant importants com involucrar l’empresariat a la ruta, o millorar el compte de la Tourdera al Wikiloc, per fer que la ruta fos més visible i que els usuaris tinguin més facilitats per seguir-la.

Durant el torn obert de paraula, entre d’altres aportacions, es va debatre sobre la possibilitat de crear una variant de la Tourdera entre el poble de Sant Esteve de Palautordera i de Montseny, que implica també el terme municipal de Fogars de Montclús. Aquesta serà, també, una actuació a tenir en compte aquest 2024, que esperem que els usuaris de la ruta puguin gaudir ben aviat.

En aquestes reunions, que tenen lloc periòdicament amb els 18 ajuntaments participants en el projecte, es donen a conèixer totes les actuacions efectuades en els darrers mesos, així com es proposen les actuacions per al proper any.

En l’edició d’enguany, el lloc escollit per a la reunió de seguiment del projecte Tourdera ha tingut lloc al poble de Montseny, el municipi que va veure néixer la ruta, ja que va ser el primer en senyalitzar-la, concretament des del naixement de la Tordera (Font Bona) fins al poble. Malgrat que al finalitzar la reunió estava previst fer un petit tram de la ruta amb tots els assistents, la tant esperada pluja va fer suspendre la caminada.

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.