El projecte Vescomtat de Cabrera organitza la segona edició del Tour Vescomtat per donar a conèixer el llegat patrimonial dels Cabrera a la Selva
El projecte Vescomtat de Cabrera ha organitzat la segona edició del Tour per donar a conèixer el llegat patrimonial dels Cabrera a la comarca de la Selva. Aquest Farm Trip sota el títol Tour Vescomtat, s’ha dut a terme aquest dimecres 9 d’octubre, amb l’objectiu de donar a conèixer els projecte del Vescomtat de Cabrera (oferta, municipis, història...) a través del coneixement in situ dels diferents elements patrimonials que en formen part.
Aquesta activitat anava dirigida a professionals dels sectors públic i privat dels municipis que participen del projecte Vescomtat de Cabrera, en especial dels municipis de Blanes i Lloret de Mar, amb l’objectiu que puguin fer de prescriptors del projecte davant dels seus clients o usuaris.
Durant tot el dia, un total de 17 persones van conèixer la proposta turística i cultural del projecte Vescomtat de Cabrera. Es va iniciar la visita descobrint el patrimoni cultural del municipi d’Osor, tot seguit es va anar Anglès per conèixer el nucli antic d’origen medieval i a Riudarenes, per la rellevància històrica que van tenir el Castell d’Argimon i l’església de Sant Martí. Per finalitzar el dia es va visitar el castell de Sant Iscle de Vidreres, del qual es van presentar les característiques arquitectòniques i la història de les relíquies de sant Iscle i santa Victòria.
El conseller d’aquest projecte, Albert Sanz, ha explicat: “El projecte Vescomtat de Cabrera ha estructurat una proposta al voltant de tot el llegat patrimonial dels Cabrera a la comarca de la Selva i del relat històric d’aquest territori, amb l’objectiu de posar en valor tot aquest patrimoni material i immaterial i desenvolupar una proposta conjunta per atraure nous públics als municipis que hi participen.”
Cinc grans rutes i un total de 41 elements patrimonials senyalitzats pels municipis esmentats permeten descobrir l’empremta, el ric llegat patrimonial i les moltes històries vinculades a una de les nissagues més poderoses de la Catalunya medieval. Personatges històrics destacats com la vescomtessa Marquesa, Bernat II, Timbor de Fenollet, Bernat IV o el cosmògraf Jaume Ferrer són algunes de les figures que acompanyen les rutes del Vescomtat de Cabrera.
Aquest és un projecte desenvolupat pel Consell Comarcal de la Selva conjuntament amb 12 municipis de la comarca (Anglès, Arbúcies, Blanes, Breda, Hostalric, Lloret de Mar, Osor, Riells i Viabrea, Riudarenes, Sant Feliu de Buixalleu, Sils i Vidreres).