El Consell Comarcal de la Selva s'adhereix a la Setmana Internacional del Compost
Enguany, se celebra entre el 3 i el 9 de maig de forma telemàtica amb l’objectiu d’informar i difondre els beneficis del compost en el sòl i el cicle de la matèria
El Consell Comarcal de la Selva s’adhereix a la Setmana Internacional del Compost, que tindrà lloc entre els dies 3 i 9 de maig de 2020. Enguany, atesa l’excepcionalitat provocada pel COVID-19, no es poden programar esdeveniments presencials de grup, però des de l’Agència de Residus de Catalunya s’ha decidit celebrar l’ICAW realitzant altres actuacions utilitzant les xarxes socials, correus electrònics o les webs, per informar i difondre els beneficis del compost en el sòl i el cicle de la matèria orgànica.
En aquesta línia també cal destacar el servei de recollida de la fracció orgànica municipal i comercial a 12 municipis, el foment del compostatge comunitari a 5 municipis rurals més, amb prop de 300 llars adherides als compostadors públics instal·lats; l’atenció a més de 2000 compostaires casolans adherits a la Xarxa de compostaires comarcal, i l’aplicació de descomptes anuals sobre la taxa d’escombraries amb coordinació amb 17 ajuntaments que beneficien el compostatge a casa.
També s’està fent una promoció continuada del compostatge casolà amb la realització de tallers bianuals a diversos municipis, així com les visites escolars a la planta de compostatge comarcal, amb prop de 300 alumnes anuals atesos.
A finals de l’any passat, la planta de compostatge comarcal va ser l’amfitriona de la Jornada “La fertilització orgànica amb compost”, organitzada per l’Agència de Residus de Catalunya, que es va adreçar sobretot al sector agrari potencialment receptor d’aquest avantatjós recurs.
Actualment, la planta de compostatge comarcal ja ha superat les 13.500 tones anuals de matèria orgànica tractada i es preveu incrementar molt més la seva producció en els pròxims anys gràcies a les renovacions dels serveis municipals de recollida de residus, amb les quals també coopera el Consell Comarcal de la Selva. Una part important d’aquestes renovacions estan representades per les noves implantacions de serveis de recollida porta a porta, que acostumen a triplicar la participació ciutadana.