El pòdcast de Ràdio Marina “Vescomtat de Cabrera, la Força d’un Territori” guanya un Premi Carles Rahola
El pòdcast de Ràdio Marina “Vescomtat de Cabrera, la Força d’un Territori”, fet en col·laboració amb el departament de Promoció del Territori i el Servei de Comunicació del Consell Comarcal de la Selva, ha guanyat un Premi Carles Rahola de Comunicació Local en la categoria de Millor Informació Digital. Segons el jurat, el pòdcast posa en valor el patrimoni del territori d’una manera divulgativa. La gala de lliurament de premis ha tingut lloc aquest dijous al vespre a l’Auditori de Girona i ha comptat amb una nodrida presència de professionals de la comunicació a les comarques gironines així com de diverses autoritats. Per part de l'ens selvatà hi han assistit el president, Martí Pujals; i els tècnics Quim Mateu i Montse Codina.
El Premi Miquel Diumé al millor treball en ràdio se l’ha endut Carme Martínez Palomé per ‘Obligades a casar-se’, de Ràdio Girona – SER Catalunya, una sèrie de reportatges periodístics sobre el matrimoni forçat.
El Millor treball en televisió ha estat per a Marc Faro, Sandra Rierola, Teresa Ibars, Laia Manresa, Carles Señalada, Anna Teixidor i Joan Torrents per ‘Murs de silenci. Gran Escala 2000’, emès a 3Cat.
La Millor fotografia de premsa s’ha atorgat ex aequo a David Aparicio per ‘Dana’, imatge publicada a ‘Diari de Girona’, i a Glòria Sánchez per ‘Revolta pagesa’, no publicada.
I pel que fa a la Millor iniciativa de comunicació institucional, el guardó se l’han endut Rosa Andreu, Jordi Moragas i Laura Llunell per ’85 anys del bombardeig a Sant Hilari’, un treball per al consistori d’aquest municipi de recuperació de la memòria històrica.
Pel que fa a la beca dels Premis Carles Rahola, dotada amb 3.000 euros, la guanyadora ha estat Ariadna González Casado per ‘Els mitjans de comunicació digitals locals i els joves a les comarques gironines: estratègies, participació i sostenibilitat econòmica’.
L’edició d’enguany dels Premis Carles Rahola, organitzats per la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes i la Diputació de Girona, ha rebut 112 treballs participants.
Els pòdcasts "Vescomtat de Cabrera, la força d'un territori"
Vescomtat de Cabrera, la força d'un territori és el nom d'una sèrie de pòdcasts que han dut a terme Ràdio Marina i el projecte Vescomtat de Cabrera del Consell Comarcal de la Selva. Es tracta d'un projecte que té com a objectiu posar en valor el patrimoni històric i cultural del territori vinculat al llinatge feudal dels Cabrera. El projecte Vescomtat de Cabrera, que impulsen des de fa anys diversos ajuntaments de la comarca de la Selva i el Consell Comarcal de la Selva, ja estructurat una proposta de valorització patrimonial amb l’objectiu de posar en valor tot aquest patrimoni material i immaterial i desenvolupar una proposta conjunta per atraure nous públics als municipis que hi participen. En total són sis episodis que expliquen la vinculació històrica dels municipis amb el Vescomtat de Cabrera a partir de les rutes en què es divideix el projecte: la ruta militar, la comercial, l'administrativa i la religiosa, així com la ruta de la recerca històrica.
Actualment formen part del projecte els municipis d'Anglès, Arbúcies, Blanes, Breda, Hostalric, Lloret de Mar, Palafolls, Osor, Riells i Viabrea, Riudarenes, Sant Feliu de Buixalleu, Sils, i Vidreres
.Foto: Jordi Camps, Quim Mateu, Josep Lluís Vidal, Martí Pujals, Montse Codina, Joan Carles Codolà i Nil Papiol