Un road trip laboral a Santa Coloma de Farners

 

L'alumnat de 4t d'ESO explora oportunitats professionals a empreses de Santa Coloma de Farners

 

Els estudiants de quart d'ESO de l'Institut de Santa Coloma de Farners van embarcar-se en un road trip laboral, una iniciativa emmarcada dins la Setmana Orienta't. Aquesta jornada, que es va fer el passat 6 de març, va oferir a l'alumnat l'oportunitat d'explorar diverses empreses locals i aprofundir en la comprensió dels diferents perfils professionals existents.

Durant la Setmana Orienta't, el personal del Servei de Treball i Formació de l'Oficina Jove de la Selva i la tècnica de joventut de Santa Coloma de Farners, han impulsat diverses iniciatives centrades en el procés de presa de decisions dels joves després de completar l'ESO. Aquestes activitats han inclòs tallers enfocats en l'autoconeixement i la importància d'avaluar les pròpies competències, interessos, coneixements i valors com a fonament per a la presa de decisions, i tallers sobre què fer després de l'ESO explorant les possibilitats formatives (reglades i no reglades) un cop acabada l'educació postobligatòria.

Per culminar aquesta setmana l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners i l’Oficina a Jove de la Selva han organitzat amb èxit un road trip Laboral. Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies a la col·laboració amb el Servei d'Empresa i Emprenedoria del Consell Comarcal de la Selva, l'Institut de Santa Coloma de Farners i les empreses locals del municipi. L'objectiu d'aquesta experiència va més enllà d'explorar diferents sectors professionals; pretén oferir als estudiants una visió completa i immersiva del món laboral, així com proporcionart-los una perspectiva global sobre les característiques i les possibilitats que ofereixen diversos àmbits professionals. Aquest road trip Laboral s'erigeix com una eina per a la comprensió pràctica de les diverses opcions professionals.

Les empreses participants van jugar un paper essencial obrint les portes per compartir informació sobre els perfils professionals, les tasques i responsabilitats, les competències més valorades i les condicions laborals del seu sector. Motos Casals, Trias Biscuits S.A., La Bodegueta, el Consell Comarcal de la Selva, J2, el CAP, la Fundació Drissa, l'empresa Mima'ls, i concretament des d’ EL Centre Eix de Negoci les empreses Disis disseny, Mycheftool, i Al Turismo Perú. van dedicar temps i esforços per explicar detalladament a l'alumnat els detalls de les seves operacions i les oportunitats de carrera disponibles i respondre els seus dubtes.

Així doncs, a prop de la finalització de l'ESO i amb l'obertura de les preinscripcions als estudis postobligatoris, s'empra aquesta iniciativa amb l'objectiu de brindar als estudiants una perspectiva pràctica del món laboral. Aquesta experiència busca donar a conèixer diverses oportunitats que es presenten en el moment en què finalitzen els estudis obligatoris i acompanyar les persones joves durant aquesta etapa crucial de presa de decisions.

El conseller de Joventut, Roger Puigdevall, ha volgut donar les gràcies a totes a totes  les empreses participants per la seva generositat i disposició a compartir el seu coneixement amb l'alumnat, així com a l'institut de Santa Coloma de Farners per la seva participació en aquesta iniciativa.

 

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.